Televizyon
25 Tem 2017 10:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:01

A Haber muhabiri "sabote edilmesini" anlattı: Gözlerini büyük büyük açarak...

A Haber muhabiri, tutuklu gazetecilere destek verenlerin Adliye önünde canlı yayını sırasında arkasında durarak yayın yapmasını engellemeye çalıştıklarını söyledi.

A Haber muhabiri Pınar Özenç Cumhuriyet Gazetesi Davası’nın ilk gününde canlı yayın yaparken tutuklu gazetecilere destek için gelenlerce engellenmeye çalışıldığını şu sözlerle anlattı:

“Ellerinde sanıkların fotoğraflarıyla gözlerini büyük büyük açıp, hayli yüksek sesle beni susturmaya çalıştılar”.

Özenç yayını sırasında arkasında dört kişinin durduğunu ve kendi ifadesiyle “sanıkların” fotoğraflarını tutmak yoluyla “sabote” edildiğini söyledi.



Sosyal medyada yayınlanan bir videoda ise tutuklu gazetecileri desteklemek için gelen DİSK Basın İş üyesinin, A Haber muhabiri Pınar Özenç'e yargılanmanın sürdüğünü tutuklu gazetecilere neden "vatan haini" diyemeyeceğini anlatmaya çalıştığı görülüyor. Özenç'in yanıtı ise "a tamam lütfen ya, rica ediyorum" diyerek gitmek oluyor.

Ne olmuştu?

Çağlayan Adliyesi’nde görülen Cumhuriyet Gazetesi Davası’nın ilk duruşması sırasında Adliye önünde destek için gelenler, önce TRT canlı yayını sırasında dövizli eylem yaptı. Ardından eylemciler daha sonra yine canlı yayında olan A Haber ekibinin yayın yaptığı yere giderek benzer bir eylem gerçekleştirdi.

A Haber muhabiri Pınar Özenç konuşurken sadece duran eylemcilerden tiyatrocu Defne Halman'ın üstünde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğraflarının olduğu tişört ve diğer bir eylemcinin elinde gazeteci Ahmet Şık'ın fotoğrafı bulunuyordu.