Gündem
13 Şub 2012 16:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:20

A HABER EKRANLARINDA BOMBA İDDİA! TARAF'A BELGELER NEREDEN SIZDI?

Sabah Özel İstihbarat Müdürü Şimşek, Taraf'a MİT operasyonunun perde arkasını açıkladı.. VİDEO

Geçtiğimiz hafta Mehmet Baransu imzasıyla “Taraf’a MİT operasyonu” başlıklı bir manşetle çıkan Taraf Gazetesi, haberinde Taraf’ın bazı yazarlarının "terörist faaliyet" şüphesiyle dinlendiğini belgeleriyle gündeme getirmişti.

Haberde, Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Ahmet Altan, T Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı ve yazarı Yasemin Çongar, Yayın Koordinatörü ve yazarı Markar Esayan, o dönem Taraf yazarı olan şimdiki Habertürk yazarı ve Economist Dergisi Türkiye temsilcisi Amberin Zaman ile Prof. Mehmet Altan dinlendiği belirtilmişti.
 
Belgelerin Taraf’a kimler tarafından sızdırıldığı da tartışmaların odağında yer alan konuların başında geliyordu. Taraf’ın ‘köstebeği’ne ilişkin bugün çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, bu sabah canlı yayına katıldığı A Haber’deki Satır Arası programında, Mehmet Baransu’ya Taraf’ın dinlendiğinin belgelerinin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından sızdırıldığını açıkladı. Şimşek,  “Ben köstebeğin TİB’de olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
Bu yönde ciddi tespitler olduğunu söyleyen Şimşek, o belgelerin emniyet tarafından sızdırılmasının mümkün olmadığını, dinleme gibi hassas bir konuda söz konusu belgelerin kopyasının TİB’de olduğunu söyledi.

Baransu’ya Taraf’ın MİT tarafından dinlendiğine ilişkin belgeleri TİB içinde bir grup tarafından sızdırıldığını açıklayan Şimşek’in ortalığı birbirine katacak iddiası çok konuşulacak.

İŞTE O BOMBA İDDİALAR :