Kitap
11 Eki 2014 11:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:48

98 Günde Nasıl Zengin Olunur?

Emre Aygün’ün “98 Günde Nasıl Zengin Olunur?” adlı kitabı e-ticaret hakkında ürün seçimi, site tasarımı, hedeflenen müşteri kitlesiyle iletişime geçmek gibi a A’dan Z’ye her soruya cevap veren bir rehber kitap.

E-ticaret ülkemizde sürekli olarak büyüyen bir pazar. İnternet kullanımının sürekli olarak yaygınlaşması, mağaza ve personel gibi sabit gider kalemlerinin olmaması e-ticareti yatırımcıların için cazip kılan başlıca sebepler. Ancak bu renkli madalyonun bir de karanlık yüzü var: Binlerce web sitesi arasından öne çıkmak, fark edilmek ve tercih edilen bir site olmak için neler yapılmalı?

E-ticarete başlarken; satılacak ürüne karar vermek, seçilen ürünler için uygun içerikleri oluşturmak, hedeflenen kitlenin beğeni ve tercihlerini dikkate alarak, en doğru tasarımla siteyi kurmak en başta dikkat edilmesi gereken konular olarak sırlanıyor. Bir web sitesi satışa hazır hale getirildikten sonra en önemli konuya geçiliyor; sitenin tanıtımı. 

Bir web sitesinin tanınırlığını arttırmak için neler yapılmalı? Kimlere tanıtım yapılacağı, reklam bütçesinin efektif kullanımı açısından çok önemli. Mecra internet olduğu için öncelikle internet ortamında tanınırlığı arttırmak gerekiyor. Bir e-ticaret sitesinin internette var olmasının olmazsa olmaz koşulu etkili sosyal medya yönetimidir. İnternet kullanan hemen herkesin Facebook veya Twitter’da kişisel bir hesabı var. E-ticaretle ilgilenenler için bu hesapların her biri potansiyel müşteridir. Peki, bunca insanın aktif olarak katıldığı sosyal medyada insanların dikkatini çekmek için, etkili şekilde var olmak için neler yapılmalı?

Kitapta sosyal medya yönetimi ve etkili kullanımı hakkında açıklayıcı bilgilere yer veriliyor.  Facebook, Google+ ve Twitter gibi sosyal medya platformlarına geniş yer ayrılan kitapta sosyal medya yönetimi ve Buffer, Hoohsuite, IFTTT, Nurph, Twilertt, WeFollow gibi uygulamalar hakkında da detaylı bilgiler yer alıyor.