Magazin
15 Mar 2021 21:44 Son Güncelleme: 15 Mar 2021 21:48

90'ların ünlü isminden kötü haber! 'Durumu çok kritik'

Bir dönem Kangiller olarak program yapan Orçun ve Nuri ikilisinden Kanki Orçun’u yoğun bakımda makineye bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, 90’lı yıllarda Kankigiller adıyla program yapan Kanki Orçun ve Nuri ikilisinden Kanki Orçun’un, yoğun bakımda makineye bağlı olarak yaşam mücadelesi verdiğini açıkladı.

“DURUMU ÇOK KRİTİK”

Duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri sebebiyle magazin dünyasında “Felaket Tellalı” olarak bilinen ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Kanki Orçun için dua istedi.

Akay, “90’lı yıllarda onları Kangiller isimli programları ile Kanki Orçun ve Kanki Nuri olarak tanıştık ve programları ile çok ses getirmişlerdi. Kankigiller’den asıl adı Erman Orçun Yılmaz olan Kanki Orçun’un maalesef sabaha karşı kalbi durdu. Aynı zamanda şeker hastası olan ve zaman zaman şekerinin binlere çıktığını bildiğim Orçun, böbrek hastasıydı. Haftada üç kez diyalize giren ve eve de diyaliz makinesi alan Orçun, böbrek nakli bekliyordu. Ancak ortak arkadaşımız Salih Koç babası ile görüştü ve durumunun çok kritik olduğunu öğrendik.’’ ifadelerini kullandı.

Sabaha karşı kalbi duran fakat Pendik’te kaldırıldığı bir özel hastanede kalbi yeniden çalıştırılan Kanki Orçun’un, şu an yoğun bakımda ve makineye bağlı olarak yaşam savaşı verdiği bilgisini paylaşan Akay, ‘’Durumu çok çok kritik olan genç arkadaşımız için doktorları ümit yok dese de sizler dualarınızı esirgemeyin.” açıklamasında bulundu.

Kanki Orçun son yıllarda şarkıcılık da yapıyordu.