Spor
11 Haz 2023 22:45 Son Güncelleme: 11 Haz 2023 23:49

9 yıllık hasret bitti: Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon Fenerbahçe!

İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Kanarya 47. saniyede öne geçtiği maçın ilk yarısında farkı ikiye çıkardı. Rahat bir maç çıkaran sarı-lacivertiler maçı 2-0 kazanarak 9 yıl aradan sonra ilk kupasını kazandı.

İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Kanarya 47. saniyede öne geçtiği maçın ilk yarısında farkı ikiye çıkardı. Rahat bir maç çıkaran sarı-lacivertiler maçı 2-0 kazanarak 9 yıl aradan sonra ilk kupasını kazandı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller Michy Batshuayi'den geldi. Şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek taraftarını mutlu etti.

Bu sonuçla ligin 4. sırasında yer alan Adana Demirspor, Konferans Ligi'ne gitmeye hak kazandı.

5 YILDIZLI FORMAYLA ÇIKTILAR

Sarı-lacivertli futbolcular, karşılaşmanın son düdüğünün ardından formalarını değiştirirken törene 5 yıldızlı formaları giyerek katıldı. Düzenlenen törende sarı-lacivertliler kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.

YENİ SEZONDA TÜRK BAYRAKLI FORMA

Öte yandan Fenerbahçe'nin 2023-2024 sezonu formalarında Türk bayrağı yer alacak.

9 YILLIK HASRET BİTTİ!

Sarı-lacivertliler en son 2014-2015 sezonunda Süper Kupa finalinde Galatasaray'ı penaltı atışlarıyla geçerek kupaya uzanmıştı. Fenerbahçe 9 yıl sonra Ziraat Türkiye Kupasını kazanarak kupa hasretine son verdi.

BAKAN BAK FİNALİ İZLEDİ

İzmir'in ev sahipliğinde oynanan Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasındaki 61. Ziraat Türkiye Kupası finalini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da izledi.

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan final karşılaşmasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanı sıra, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da takip etti.

KADRO TERCİHLERİ

Süper Lig'de son haftayı maç yapmadan geçen Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, son oynadıkları Galatasaray derbisinin ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam Samet Akaydın'ın yerine Serdar Aziz'i, Diego Rossi'nin yerine de İrfan Can Kahveci'yi sahaya sürdü.

Sarı-lacivertli ekip, müsabakada gelecek sezon kullanacağı efsane çubuklu formayı giydi.

BAŞAKŞEHİR'DE ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Süper Lig'de 3-1 kazandıkları Trabzonspor maçından 3 değişikliğe gitti.

Emre Belözoğlu, kupa finalinde Şener Özbayraklı, Lucas Lima ve Adnan Januzaj'ın yerine Caner Erkin, Ömer Ali Şahiner ve Serdar Gürler'i tercih etti.

Fenerbahçe taraftarlarının daha çok olduğu müsabakada her iki ekip seyircileri de takımlarına destek verdi.

Karşılaşmadan önce gerçekleştirilen saha içi koreografisinde Türk bayrağının arkasında "Cumhuriyetimizin 100. yılı" yazıldı. Her iki takımın bayrakları açıldı. Saha kenarlarında da Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir takımlarının onar bayrağı görevliler tarafından sallandı.