9 anket şirketi açıkladı: İşte İstanbul’da son durum! Kafa kafaya deniyordu…

Yerel seçimler için artık kritik viraja girilirken özellikle İstanbul'daki yarışta ipi kimin göğüsleyeceği merak konusu oldu. Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında kafa kafaya bir yarışın geçtiği belirtilen İstanbul'da son seçim anketleri de peş peşe açıklanmaya başladı. Peki İstanbul'da kim önde? Hangi aday kazanacak? Son bir ayda 9 anket şirketi tarafından yapılan anket sonuçları dikkat çekti. İşte İstanbul seçim anketlerinde son durum ve adayların aldıkları oy oranları...

9 anket şirketi açıkladı: İşte İstanbul’da son durum! Kafa kafaya deniyordu… - Sayfa 1

Türkiye, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere doğru geri sayıma başlarken özellikle İstanbul seçim sonucu merak ediliyor. CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum arasında İstanbul'da başa baş bir seçim yarışının olduğu belirtiliyor. 16 milyon İstanbullunun sandık başına gideceği seçimlere kısa bir süre kalırken herkes İstanbul'da kim önde? Hangi aday kazanacak? sorularına yanıt aramaya başladı. İstanbul'da son 1 ayda yapılan seçim anketlerinin sonuçları ise dikkat çekiyor. 9 anket şirketi yapmış olduğu çalışmalarının sonucunu kamuoyuyla paylaşırken, Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'un son oy oranları da gündem oldu. İşte son anketler ve çıkan sonuçlar…

163
9 anket şirketi açıkladı: İşte İstanbul’da son durum! Kafa kafaya deniyordu… - Sayfa 2

MAK DANIŞMANLIK

MAK Danışmanlık Şirketi’nin 21 Şubat - 9 Mart 2024 tarihlerinde yaptığı ankete göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum'un 1,5 puan önünde görünüyor.

263
9 anket şirketi açıkladı: İşte İstanbul’da son durum! Kafa kafaya deniyordu… - Sayfa 3

5 bin 700 kişiyle yüz yüze gerçekleştirilen anket sonucuna göre, İstanbul'da İmamoğlu yüzde 41.5, Kurum yüzde 40, İYİ Parti yüzde 4, DEM Parti yüzde 3, YRP ise yüzde 2.5 oy oranında.

363
9 anket şirketi açıkladı: İşte İstanbul’da son durum! Kafa kafaya deniyordu… - Sayfa 4

KONDA ANKETİ

Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde araştırması tutmasa da siyasilerin ve vatandaşların merakla anketini beklediği KONDA’nın da yaptığı ankette İmamoğlu önde çıktı.

463