850 yıllık Notre-Dame Katedrali'nde yangın!

Fransa'nın başkenti Paris'te 850 yıllık tarihi Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı, Katedralin çatısının tamamının çöktüğü ve kulenin yıkıldığı açıklandı

850 yıllık Notre-Dame Katedrali'nde yangın! - Sayfa 1

TÜM dünya dün akşam bir tarihin kül oluşuna canlı yayınlarda şahit oldu. Fransa’nın başkenti Paris’in simgelerinden Notre Dame Katedrali’nde dün yerel saatle 17.50’de (TSİ 18.50) yangın çıktı.

118
850 yıllık Notre-Dame Katedrali'nde yangın! - Sayfa 2

Gotik mimarinin klasiklerinden 856 yıllık yapının çatısında başlayan yangın, katedralin 96 metrelik en yüksek kulesinin yıkılmasına ve çatının tamamen çökmesine neden oldu.

218
850 yıllık Notre-Dame Katedrali'nde yangın! - Sayfa 3

Yangının çıkış nedeni tespit edilemezken, yetkililer olayın katedralin duvarlarında görülen çatlaklar nedeniyle Katolik Kilisesi’nin teşvikiyle bu yıl başlatılan 6 milyon Euro’luk ‘onarım’ çalışmalarıyla bağlantılı olabileceğini ifade etti.

318
850 yıllık Notre-Dame Katedrali'nde yangın! - Sayfa 4

400 İTFAİYECİ SEFERBER

Yangını söndürebilmek için 400’ü aşkın itfaiyeci seferber oldu. Katedralin bulunduğu Seine Nehri’nin ortasındaki Ile de la Site adasındaki bazı binalar tahliye edildi. İtfaiyeciler, alevlere hem içeriden hem de dışarıdan müdahale etti. Notre Dame Katedrali Sözcüsü Andre Finot, itfaiyenin yangını kontrol altına almaya çalıştığı sırada yaptığı açıklamada, “Her şey yanıyor. İskeletten geriye hiçbir şey kalmayacak” dedi. Finot, “Katedralin tüm ahşap iç yapısının yandığını ve muhtemelen tamamen yerle bir olacağını” da sözlerine ekledi. 

418