Gündem
23 Oca 2013 16:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:40

“TÜM CANLILAR EŞCİNSELDİR” ÜLKE TV'DE EŞCİNSELLİK TARTIŞMASI!

Moderatörlüğünü Ersoy Dede'nin yaptığı Ülke TV'de ekrana gelen Bıçak Sırtı'nda bu hafta, eşcinsellik konuşuldu.

Moderatörlüğünü Ersoy Dede’nin yaptığı Ülke TV’de ekrana gelen Bıçak Sırtı’nda bu hafta, eşcinsellik konuşuldu.  İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, Modacı Barbaros Şansal ve Prof. Dr. Arif Verimli’nin konuk olduğu programda eşcinselliğin İslamiyet’teki yeri ve toplumun bakış açısı tartışıldı. Barbaros Şansal, kimliğinde İslam ibaresi bulunmadığını, devletin eşcinsel derneklere yardım yaptığını söyledi.

Ersoy Dede’nin sunumuyla ekrana gelen Bıçak Sırtı bu hafta eşcinselliğin İslam’daki yerini masaya yatırdı. Geçtiğimiz günlerde eşcinsellikle ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen İlahiyatçı Ali Rıza Demircan ve eşcinsel olduğunu açıklayan modacı Barbaros Şansal, Bıçak Sırtı’nda Ersoy Dede’nin sorularını yanıtladı.

“TÜM CANLILAR EŞCİNSELDİR”
Programa Ali Rıza Demircan’ın “Eşcinsellik yasaktır, haramdır” açıklamasıyla başlandı. “Seküler yaşamda eşcinselliğin yüzde 3, İslam toplumunda ise binde bir olduğunu vurgulayan Demircan’ın sözlerine Barbaros Şansal “Binde bir gibi bir oran yok tüm canlılar eşcinseldir” cevabını verdi.  Demircan, “Yaşayan tüm canlılarda yüzde 7 civarında böyle bir gerçek var” diyerek sözlerine devam eden Şansal’ın bu açıklamasını kabul etmedi.

“BENİM NÜFUS KÂĞIDIMDA İSLAM İBARESİ YOK ”
Demircan, “Bir insanın eşcinsel olması onu Müslümanlık dairesinden çıkarmaz ama bu eşcinsellik doğuştandır, beni yaratan doğuştan beni doğuştan eşcinsel eğilimlerin mahkûmu kıldı. Böyle iken bana bu eşcinsellik yasağını getirdi” iddiasını sürdürürse İslam dairesinin dışına çıkar ahiret hayatı da mahvolur. “ dedi.

Barbaros Şansal, Demircan’ın bu sözleri üzerine : “Sadece İslam olarak değerlendiriyorsunuz. Benim nüfus kâğıdımda maalesef İslam ibaresi yazmıyor. Dolayısıyla ben de kendi inançlarım doğrultusunda bunu düşünmek durumunda özgür olduğumu düşünüyorum.” şeklinde yanıt verdi.

Ersoy Dede programın diğer konuğu Arif Verimli’ye;  “Eşcinsellik doğuştan mı? İmrenmeyle mi oluşuyor? Değiştirilebiliyor mu? Yani Barbaros Şansal ‘ben bundan sonra heteroseksüel bir yaşam sürmek istiyorum’ derse olur mu?” sorularını yöneltti. Verimli,  “Eşcinsellik bir hastalık sınıflandırılmasında geçmez.  Uluslararası hukuk, kişi eşcinselliğinden memnunsa buna müdahale etme hakkını doktorlara vermez. “ yanıtını verdi.

“DEVLET EŞCİNSEL DERNEKLERE YARDIM EDİYOR”
Oldukça ilginç çıkışlarda bulunan Barbaros Şansal programda birçok kişinin bilmediği bir konuyu da gündeme getirdi. Şansal,  Kaos Gl, LGT gibi derneklere, devletin para verdiğini söyledi.  Çocukluğunda hep renkli kıyafetleri seçtiğini söyleyen Şansal, cinsel eğiliminin doğuştan gelebileceğine dikkat çekti ve küçük bir çocuğa makyaj yapıp şarkı söylettirmenin eşcinsellikten daha büyük bir tehlike olduğunu vurguladı.

Prof Dr. Arif Verimli, “Demokrasilerde önemli olan kural çoğunluk değil çoğulculuktur” diyerek programı kapatırken izleyenlere “çoğulculuk” çağrısında bulundu.