Televizyon
19 Tem 2012 16:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:56

“SUSKUNLAR” ÇOCUK MAHKUMLARA NEFES ALDIRDI!(MEDYARADAR/ÖZEL)

“Suskunlar” adlı dizinin sezon finalinde yapılan bir hata, cezaevindeki çocuk mahkumlara yaradı.

Çocuk ıslahevinde şiddet ve tacize maruz kalan gençlerin intikam hikayesini işleyen “Suskunlar” adlı dizinin sezon finalinde yapılan bir hata, cezaevindeki çocuk mahkumlara yaradı.

Bakın, bir “yanlış”tan, nasıl “doğru” ve “güzel” çıktı.

Show TV’de yayınlanan “Suskunlar”ın milyonları gözyaşlarına boğan final sahnesinde, bestesi Ahmet Kaya’ya, sözleri Ali Çınar’a ait olan “Tedirgin” adlı şarkı kullanılmıştı. Ancak, bir hata ya da bir unutkanlık sonucu, söz konusu eser, “Söz-müzik: Ahmet Kaya” ibaresiyle yayınlanmış, dolayısıyla, söz yazarı Ali Çınar’dan da yasal izin alınmamıştı.

Bu hatayı geç de olsa fark eden TIMS yetkilileri, aynı zamanda gazeteci ve TV program yapımcısı olan Ali Çınar’dan, resmi sitelerinde özür diledi. Yaptıkları hatadan rahatsız olan ve bu konuda çok duyarlı davranan yapımcı firma yetkilileri, Ali Çınar’a telif hakkı anlamında maddi bir talebi varsa, bunu da karşılayabileceklerini ilettiler. “Tedirgin” adlı şarkının söz yazarı Ali Çınar ise, TIMS’ten maddi bir şey talep etmedi ama, onlardan bir istekte bulundu. “Çocuk ıslah evlerinden birine para bağışı yapın, ya da ihtiyaçları olan ne varsa karşılayın. Beni mutlu edersiniz” dedi.

TIMS yetkilileri de hiç vakit kaybetmeden Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi Müdürlüğü ile temasa geçtiler. Kavurucu yaz sıcaklarında çocuk mahkumlar için koğuşlarda, yemekhanede, kütüphanede ve revirde çok sayıda vantilatöre ihtiyaç olduğu belirlendi.

Tabi, hemen harekete geçildi. Şimdi 36 adet vantilatör, bir avuç gökyüzüne hasret Maltepe’deki küçük kader mahkumlarına, bunaltıcı sıcaklarda birazcık nefes aldırıyor.

İşte böyle…İstemeden yapılan bir hatadan, gülümseten bir hoşluk çıktı. Ne güzel…

MEDYARADAR/ÖZEL