Gündem
10 Haz 2013 11:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

“KIRMIZI ELBİSELİ KADIN”, İNGİLİZ BASININA KONUŞTU!

Ceyda Sungur, İngiliz The Sunday Telegraph gazetesine açıklamalarda bulundu.

Taksim’deki Gezi Parkı protestoları sırasında polisin biber gazı sıkması sırasında yerinden kıpırdamayarak eylemin adeta sembolü haline gelen Ceyda Sungur, İngiliz The Sunday Telegraph gazetesine açıklamalarda bulundu.

 'Kırmızı Elbiseli Kadın' olarak anılan Sungur’un İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir Planlamacılığı Bölümü’nde akademisyen olarak çalıştığı ifade edildi. Biber gazına maruz kaldıktan sonra nefes almakta güçlük çektiğini söyleyen Sungur, açıklamasında, “Bana göre bu bir ifade özgürlüğü. Şimdi insanlar ilk kez güçlerini geri kazanmak için kendilerine güveniyorlar. İnsanlar kendilerine olan güvenleri ile her şeyi değiştirebileceklerine inanıyorlar” dedi.

Haberde İzmir’deki protestocuların Sungur’un gaza maruz kaldığı anın panosunu hazırlayarak hatıra fotoğrafları dahi çektiği belirtilirken, Sungur’un Taksim’de arka planda insanlara yardım etmeye devam ettiği belirtildi. Ceyda Sungur, bu konuyla ilgili de, “Yaralı insanlar için Taksim’de yardım noktası oluşturduk” diyerek doktor arkadaşlarının tutuklanma riskine karşı çok fazla açıklamada bulunmadı.

Sungur’un bazı arkadaşları da konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Ceyda parka gelmemiz için mesaj atmıştı. Geldiğimizde gazın etkisiyle bağırıyordu. Bizler akademisyeniz diyerek bağırdık ve Ceyda’ya yardım etmeye çalıştık” dediler.