Gündem
12 Eki 2012 09:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

“ESAD, İKİ TUTUKLU TÜRK GAZETECİ İÇİN DEVREYE GİRECEĞİNİ AÇIKLADI”

CHP Hatay milletvekili Refik Eryılmaz, RS FM'de yayınlanan 'Atilla Güner'le Akşam Postası' programına konuştu.

Geçtiğimiz yıl Suriye’ye giderek Beşar Esad’la görüşen CHP’li heyetin içinde yer alan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, ikinci kez Şam’a gitti ve Beşar Esad’la yeniden görüştü.

RS FM’de yayınlanan ’Atilla Güner’le Akşam Postası’ programına canlı yayınla bağlanan Refik Eryılmaz, Suriye’de tutulan gazeteciler Cüneyt Ünal ve Fehmi Kadumi için Esad’ın devreye gireceğini  açıkladı.
 
Atilla Güner: Bizim iki Türk gazeteci arkadaşlarımız vardı orada? Cüneyt Ünal ve kameraman Fehmi Kadumi, onlarla ilgili bir bilgi varmı?
 
Refik Eryılmaz: Onlarla ilgili benim fazla bilgim yok, tanımıyorum bu arkadaşları. Ama dışarıdan, basından okudum. Beşar Esad’da o esnada Türk halkıyla Suriye halkının kardeşliğinden bahsetti. “Bizim Türk halkıyla hiçbir sorunumuz olmaz, olmadı bugüne kadar. Biz ortak bir kaderi paylaşıyoruz, ortak bir kültürü paylaşıyoruz, ortak bir coğrafyada iki devlet bir millet gibiyiz. Bizim Türk halkıyla bir sorunumuz olmadı, olamaz. Türk halkı asil bir halktır, yardımsever bir halktır, tarihte örnekleri vardır, bizim Türk halkıyla bir sıkıntımız yok. Sıkıntımız hükümetin Suriye’ye uyguladığı bu politikadır, bu yıkıcı politikadır” dedi. O esnada ben fırsat buldum dedim ki; “Sayın Başkan siz Türk halkına madem bu kadar güzel şeyler söylüyorsunuz, Türkiye halkına ve Türkiye medyasına bir jest yapmak istermisiniz?” dedim. Hangi konuda dedi. Dedim ki işte biri kameraman biri gazeteci iki kişinin herhalde sizde tutuklu olduğu söyleniyor. “Öyle mi? Gerçekten bu konuda bilgim yok. Eğer böyle bir şey varsa, ben bunu araştırırım tabii ki, yardımcı olmak isterim” dedi. O olayda bu şekilde oldu.