Gündem
23 Mar 2015 12:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

80’li yılları anlatan 'Bizim Hikaye' 27 Mart'ta vizyonda!

Çile dolu zamanlar içinde geçen bir devrin, birbirine tutkuyla sarılmış, aşkla kenetlenmiş, acı dolu hayatların hikâyesi.

80’li yıllardan günümüze uzanan bir yolculuğun şahitlik ettiği, bir ihtilalin birçok ihtimaller doğurduğu bir zaman içinde, ülkenin ve insanların kaderinin değiştiği bir dönem. Sevinçlerin, hüzünlerin, mutlulukların iç içe geçtiği bir yaşam. Ve her türlü zorluğun karşısında birbirine sıkıca kenetlenmiş bir aile. Kaos ortamında yeşeren umutların hikayesi “Bizim Hikaye”

Muhteşem senaryosuyla, 2015 yılının en iddialı yapımı olan, “Bizim Hikâye” inancı ve düşüncesi uğruna haksızlığa uğramış, 80 darbesinde gururu, itibarı zedelenen, inancı ve düşüncesi ne olursa olsun haksız yere hüküm giyen insanların ve geçmişten bugüne uzanan hüzünlü bir ailenin ve aşkların hikâyesiyle karşımıza çıkıyor.

Bir yandan, haksızlığa uğrayıp, ailesini ve tüm sevdiklerini kaybeden, tutuklu yıllar içinde, çaresizlikle baş başa kalan bir adam. Ve bu adama karşı, derin bir aşkla bağlı, çocuklarıyla bir başına kalmış, güçlü ama yorgun bir kadın. Baba özlemi ve hasretiyle yanıp tutuşurken, İade-i itibarı dava edinmiş bir evladın yaşadıkları ve aşkın, sevginin en saf halini barındıran bir risale, bu filmde sarsıcı bir dille konu ediliyor.

YÜREKLERE AKACAK BİR HİKAYE…

“Bizim Hikaye” konusu ve içeriğiyle, yaşanılan dramatik ve ibret verici bir aşk hikâyesini anlatırken, bir yandan da seyreden herkesi, derinden etkileyecek duygu yüklü sahneleriyle, seyredenlerin göz pınarlarından damla damla yüreklerine akacak bir hikayeyi sinemaseverlerle buluşturacak

80’ ler de başlayıp, günümüze uzanan bu dramatik aşk hikayesinde, hüzünlü bir aşk hikayesinin başrollerindeki iki kahramanı olan, Cansel Elçin ve Sera Tokdemir, evli bir çift olarak karşımıza çıkıyorlar

O DÖNEMİ YANSITACAK ÖZEL PLATOLAR…

27 Mart tarihinde vizyona girmesiyle birlikte, insanların hafızalarından kolay kolay çıkmayacak olan “Bizim Hikâye” adlı sinema filminin, toplamda 8 hafta süren çekimlerinin 3 haftası Trabzon, Rize ve Sinop'ta gerçekleştirildi. İstanbul’da ki sahnelerinin ilk çekimleri de, 3 bin yıllık bir tarihe sahip olan yarımadada çekildi. İstanbul’un tarih kokan yerlerinde ve o dönemin ruhunu en iyi anlatacak yerlerin başında gelen Eminönü, Fatih ve Süleymaniye’de çekimleri tamamlanan filmde ayrıca sokak ve caddelerde o dönemi yansıtacak özel platolarda kuruldu.

Alaaddin Film’in yapımcılığını üstlendiği “Bizim Hikaye” adlı sinema filminin; hikayesi; Şükran Erdoğan, Hakan Kandal ve Fatih Hocaoğlu’na, senaryosu ise, Seda Altaylı Turgutlu ve Yasin Uslu’ya ait.

Yönetmenliğini de Yasin Uslu’nun üstlendiği film, en az senaryosu kadar güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Cansel Elçin ve Sera Tokdemir’in başrollerini paylaştıkları Bizim Hikaye’de, Haluk Piyes, Naz Elmas, Burcu Kıratlı, İbrahim Kendirci, Çiğdem Batur, Şebnem Dilligil ve Ahmet Mekin gibi ünlü isimler yer alıyor.