Kültür Sanat
08 Eki 2022 00:49 Son Güncelleme: 08 Eki 2022 00:49

80'lerin fenomen dizisi Mavi Ay geri dönüyor

80'lerin ikonik dizisi Mavi Ay (Moonlighting), yıllar sonra yeniden bir dijital platformda yayınlanacak.

Cybill Shepherd ve Bruce Willis'in başrollerini paylaştığı 80'lerin ikonik komedi polisiye dizisi Mavi Ay (Moonlighting) yıllar sonra yeniden ekrana dönüyor. Yayınlandığı tek kanallı dönemde, dizi saatinde sokaklarda çıt çıkmayan fenomen dizinin bir dijital platformda yeniden yayınlanacağı haberini, yaratıcısı Glenn Gordon Caron Twitter üzerinden verdi.

Caron, açıklamasında, "Başrollerini Bruce Willis ve Cybill Shepherd'ın paylaştığı Moonlighting'in 5 sezonunun tamamını yayına hazırlama işi başladı artık. Bu iddialı bir proje. Çok parçalı. Ve oldukça uzun sürebilir. Ama ilk sizin bilmenizi istedim" dedi. Caron, dizinin hangi platformda ve ne zaman yayınlanacağının henüz belli olmadığını belirtti.

Beklenti, Mavi Ay'ın Disney+ ya da Hulu'da yayına çıkabileceği yönünde. Dizinin şimdiye kadar herhangi bir platformda yayınlanmama sebebinin arkasında ise müzik telifleri geliyordu.

Bu yılın başlarında Caron; Disney yöneticilerinin dizinin yayınlanmasıyla ilgili en büyük problemin; dizinin çok fazla müzik içerdiği, zamanında bu lisansların alınmadığı ve şimdilerde de bu maliyetin çok yüksek olacağını bildirdiklerini belirtmişti.

Eski model Maddie Hayes ile esprili dedektif David Addison'un maceralarını anlatan Mavi Ay, Mart 1985 ile Mayıs1989 arasında ABC televizyonunda toplam 66 bölüm olarak yayınlanmıştı. Türkiye'de de cuma geceleri TRT 1'de yayınlanıyordu.