Kültür Sanat
12 Eyl 2022 00:10 Son Güncelleme: 12 Eyl 2022 00:23

79. Venedik Film Festivali'nin kazananları açıklandı

Bu yıl 79’uncusu düzenlenen Venedik Film Festivali'nin kazananları belli oldu. 'Bones and All' filminde insan eti yiyen iki aşığın hikayesini ele alan İtalyan yönetmen Luca Guadagnino, En İyi Yönetmen ödülünün sahibi oldu.

Bu sene 31 Ağustos - 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 79. Venedik Film Festivali sona erdi. Prestijli “Altın Aslan” ödülü için süren yarışın kazananları belli oldu.

İtalyan yönetmen Luca Guadagnino, Bones And All filmiyle 'En İyi Yönetmen' ödülünü aldı.

Başrollerinde Mark Rylance, Taylor Russell, Chloë Sevigny ve Timothee Chalamet'in yer aldığı film, insan eti yiyen iki aşığın yol macerasını anlatıyor. Yönetmen Guadagnino ile Chalamet'i Call Me By Your Name’den (2017) sonra ikinci kez bir araya getiren film 8,5 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Avusturalyalı oyuncu Cate Blanchett, Tar filmindeki rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünün sahibi oldu.

Başrollerinde Nina Hoss, Noemie Merlant,  Sophie Kauer ve Cate Blanchett'in yer aldığı film, Berlin Filarmoni orkestrasının şefliğini yapan Lydia Tár’ın hikayesini konu allıyor. Todd Field’ın yönetmen koltuğunda oturduğu film, gösterim sonrası 6 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Kanadalı oyuncu Taylor Russell, 'En İyi Genç Oyuncu' olarak "Marcello Mastroianni" ödülünü kazandı. Oyuncu Bones and All filminde Timothee Chalamet ile başrolleri paylaşıyor.

ALTIN ASLAN'IN SAHİBİ

ABD'li yönetmen Laura Poitras, All the Beauty and the Bloodshed filmindeki başarısıyla 'En İyi Film' dalında Altın Aslan'ın sahibi oldu.

Fransız yönetmen Alice Diop, Saint Omer filmiyle Geleceğin Aslanı (Lion of the Future) ve Gümüş Aslan ödüllerinin sahibi oldu.

İran asıllı Fransız oyuncu Mina Kavani and İranlı oyuncu Reza Heydari, Khers Nist (No Bears) filmiyle 'Özel Jüri' ödülünün sahibi oldu.

İrlandalı oyuncu Colin Farrel, The Banshees of Inisherin filmindeki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazandı. 

Colin Farrell, Brendan Gleeson ve Kerry Condon’ın başrolünde yer aldığı film, 13 dakika ayakta alkışlandı. Film, iki yakın arkadaşın (Farrell ve Gleeson) arkadaşlıklarına son vermesini ve bunun yankılarının yaşadıkları küçük kasabayı etkilemesini konu alıyor.

İngiliz yönetmen Martin McDonagh, The Banshees of Inisherin filmiyle 'En İyi Senaryo' ödülünü kazandı.

HORIZONS KAZANANLARI

En İyi Film

World War III,  Houman Seyyedi

En İyi Yönetmen

Vera, Tizza Covi, Rainer Frimmel

Jüri Özel Ödülü

Bread and Salt, Damian Kocur

En İyi Kadın Oyuncu

Vera, Vera Gemma

En İyi Erkek Oyuncu
World War III,  Mohsen Tanabandeh

En İyi Senaryo

Blanquita, Fernando Guzzoni

En İyi Kısa Film

Snow in September, Lkhagvadulam Purev-Ochir