Kültür Sanat
30 Kas 2023 14:08 Son Güncelleme: 30 Kas 2023 14:39

77 gazeteci 6 Şubat depremleri sonrasını yazdı! Gazeteci adaylarına bilgi kaynağı olacak…

Türkiye Haber Kameramanları Derneği önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. 6 Şubat depremlerinde görev yapan 77 kameraman ve muhabirin kaleme aldığı "sarsılMA" kitabı raflardaki yerini aldı.

Türkiye 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsıldı. Saat 04.17'de gerçekleşen 7.7'lik ilk depremin ardından muhabir ve kameramanlar yola çıktı. Hava koşullarının depremin vurduğu kentlere ulaşımı zorlaştırmasına karşın onlarca gazeteci türlü zorlukları aşarak bölgeye ulaştı. Bazı haberciler yaklaşık 9 saat sonra saat 13.24'te yaşanan 7.6'lık ikinci depreme bölgede yakalandı. 50 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği, 100 binin üzerinde kişinin yaralandığı depremler 11 ile büyük zarar verdi. Yüreklerde derin acılar bıraktı. Türlü zorluklara karşın Yüzyılın Felaketi ilk andan itibaren sahadaki habercilerin izlenimleri ile Türkiye ve dünya kamuoyuna duyuruldu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 110 habercinin, o gece yaşadıklarını anlattıkları ve büyük ses getiren "kalkışMA" kitabının ardından Türkiye Haber Kameramanları Derneği önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. 6 Şubat depremlerinde görev yapan 77 kameraman ve muhabirin kaleme aldığı "sarsılMA" kitabı raflardaki yerini aldı.

Editörlüğünü A. Füsun Sahebkalan'ın yaptığı kitap 1-10 Aralık tarihlerinde ATO CONGRESIUM'DA düzenlenen 19. Ankara Kitap Fuarında okuyucularıyla buluştu.

 

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin büyük mesai harcadıkları ve  8 aylık bir çalışma sonucunda hazırlanan "sarsılMA" kitabı aynı zamanda genç gazeteci adaylarının da faydalanacakları bilgi kaynağı olma niteliği taşıyor.