Spor
31 Oca 2024 00:38 Son Güncelleme: 31 Oca 2024 00:43

7 Süper Lig kulübü disipline sevk edildi

Süper Lig'in 23. hafta maçlarındaki çeşitli ihlallerden dolayı 7 kulüp ile Beşiktaş yöneticisi Feyyaz Uçar, Adana Demirspor Başkanı Sancak ve Samsunspor Başkanı Yıldırım disipline sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, 7 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Süper Lig'in 23. haftasında oynanan maçlardaki çeşitli ihlallerden dolayı Adana Demirspor, Konyaspor, Sivasspor, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Samsunspor ve Trabzonspor disipline gönderildi.

Beşiktaş yöneticisi Feyyaz Uçar ve Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, "hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar" maddesi sebebiyle PFDK'ye sevk edildi.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak ise "talimatlara aykırı hareketi", "hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve hakareti" maddeleri nedeniyle disipline gönderildi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle kurula gönderilen isimler arasında yer aldı.

Trabzonspor'un antrenörleri Egemen Korkmaz, Mustafa Sarp ve Haluk Güngör de talimatlara aykırı hareketlerinden dolayı disipline sevk edildi.

Bu arada Kayserispor görevlisi Muammer Kaya'nın da sportmenliğe aykırı hareketinden dolayı PFDK'ye sevki kararlaştırıldı.