Polemik & Kulis
26 Şub 2016 10:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

7 Mart'ta çıkacak olan Karar'a bir yazar daha! (Medyaradar/Özel)

7 Mart itibariyle gazete bayilerindeki yerini alacak olan Karar gazetesinin yazar kadrosu genişliyor... İşte kadroya katılan o isim...

Star gazetesinin tepe yöneticileri Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan tarafından kurulan Karar.com, 7 Mart'ta yazılı basın hayatına başlarken gazetenin kadrosu da netleşmeye başlıyor. 

"Türkiye’nin kaliteli, hesapsız, tuzaksız ve seviyeli medyası olacağız" düsturuyla yola çıkan İbrahim Kiras yönetimindeki gazete, Etyen Mahçupyan'dan sonra usta bir kalemi daha kadrosuna kattı. Düşünce, edebiyat ve kültür dünyasının usta kalemi Beşir Ayvazoğlu artık Karar'ın yazar kadrosunda. Ayvazoğlu daha önce Mustafa Karaalioğlu'nun medya grup başkanlığını yaptığı Star Grubu'nun televizyonu Kanal 24'te İncir Çekirdeği programını yapmıştı. 

BEŞİR AYVAZOĞLU KİMDİR?

1953 yılında Sivas´a bağlı Zara’da doğdu. Bursa Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünü bitirdi. Çeşitli liselerde Türkçe ve edebiyat öğretmenliği yaptı. TRT’de uzman olarak çalıştı. Askerlik görevini tamamladıktan sonra, lise yıllarında mahallî gazetelerde amatör olarak yürüttüğü gazetecilik mesleğine döndü.

Tercüman, Türkiye, Yeni Ufuk gazetelerinde yönetmenlik ve köşe yazarlığı yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Repertuar Kurulu üyeliğine seçildi. Aşk Estetiği adlı incelemesiyle dikkati çeken Ayvazoğlu, şiir, deneme, biyografi, inceleme, röportaj, oyun dallarında birçok eser verdi. Beşir Ayvazoğlu 2001 - 2005 tarihleri arasında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

MEDYARADAR/ÖZEL