Televizyon
07 Haz 2015 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:37

7 Haziran'da hangi kanalda hangi gazeteciler olacak? İşte, televizyonların seçim programı!

Bugün gerçekleşecek olan 7 Haziran seçimlerinin ardından gözler ekrana çevrilecek. Peki, hangi kanal seçim sonuçlarını ekrana nasıl taşıyacak?

Bugün gerçekleşecek olan 7 Haziran seçimlerin ardından gözler ekrana çevrilecek. Peki, hangi kanal seçim sonuçlarını ekrana nasıl taşıyacak? İşte, 7 Haziran Pazar günü, seçim programları belli olan kanalların yayınlarından detaylar:

Show TV

Show TV, 7 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçimin sonuçlarını izleyicilerine, 'Seçim 2015' programıyla duyuracak. 'Seçim 2015' programı, saat 17.00'den itibaren Ece Üner ve Melih Altınok'un sunumuyla canlı olarak yayınlanacak. 'Seçim 2015' programında, Türkiye'de ilk kez kullanılacak sanal uygulamalar eşliğinde, İstanbul'dan Ankara'ya, İzmir'den Diyarbakır'a Türkiye'nin dört bir yanına canlı bağlantılar yapılacak. Anlık sonuçlar, AK Parti, CHP, MHP ve HDP Genel Merkezleri'nden son dakika gelişmeleri, anlaşılır grafikler eşliğinde analizler ve yorumlar ile seçimin detayları, 'Seçim 2015'de ekrana gelecek. 



CNN TÜRK

CNN TÜRK'te, 'Türkiye'nin Seçimi' yayını 7 Haziran Pazar günü saat 16:00'da başlayacak.   CNN TÜRK'te, 174 bin sandıktan çıkacak sonuçları, 7 Haziran Pazar günü seçim yasaklarının kalkmasıyla birlikte, CNN TÜRK Ekonomi Müdürü Emin Çapa sade grafiklerle ve sade bir dille yorumlayacak, verilerin arkasındaki gerçekleri analiz edecek.   Ahmet Hakan, Şirin Payzın ve Mirgün Cabas uzman konuklarla beraber, il il canlı bağlantılarla seçim sonuçlarını değerlendirecek, sorular soracak ve yorumlar yapacak. 8 Haziran'da da 'Türkiye'nin Seçimi' özel yayını deneyimli isimler ve konunun uzmanı isimlerle devam edecek.   '2014 Yerel Seçimleri'nde 14 saat aralıksız ekranda kalarak satır aralarını yorumlayan Emin Çapa, seçmenlerin verdikleri oylarla siyasilere neler söylediklerini Türkiye’nin Seçimi yayınlarında değerlendirecek. 




NTV

NTV'de seçim ekranı 7 Haziran Pazar günü saat 16.30'da başlayacak.  Seçimle ilgili bilgi ve yorumlar 'Seçim 2015' özel yayınıyla NTV ekranında olacak. Oğuz Haksever ve Ahmet Arpad ile canlı yayın, Erhan Ertürk ve Seda Öğretir ile seçim sonuçları, Bekir Ağırdır ile analiz, parti merkezleri, kritik iller, yayın yönetmenleri, uzmanların yorumları NTV ekranında izleyiciyle buluşacak. Mustafa Karaalioğlu, Fikret Bila, Mehmet Barlas, Murat Yetkin, İsmet Berkan, Mehmet Tezkan, Ali Bayramoğlu, Nagehan Alçı, Erol Katırcıoğlu, Süleyman Seygi Öğün, Ümit Fırat, İbrahim Kiras ve Fuat Keyman NTV Ekranına konuk olacak, gelişmeleri değerlendirecek. NTV geniş muhabir kadrosuyla seçime dair her türlü ayrıntıyı izleyiciye sunacak. Ankara'daki parti merkezlerinden, YSK'dan, İstanbul’da partilerin il merkezlerinden, İzmir, Antalya, Konya, Trabzon ve Diyarbakır'dan canlı yayınlar NTV'de olacak.  



24 TV

Murat Çiçek, Ardan Zentürk, Ersoy Dede, Ayşegül Korkmaz Yağız, Yasin Erçağlayan, Seda Selek ve Beyza Hakan moderatörlüğünde uzman konuklarla birlikte “Seçim 2015 “ özel yayını 7 Haziran Pazar 13.00’dan itibaren 24 TV’de ekrana gelecek.

24 TV “Seçim 2015” yayınında yer alacak Gazeteci ve uzman konuklar;
Ahmet Kekeç, Ahmet Taşgetiren, Can Paker, Cem Küçük, Ceren Kenar, Fadime Özkan, Gülay Göktürk, Halime Kökçe, Hasan Basri Yıldız, Hasan Karakaya, Hasan Öztürk, Hilal Kaplan, İbrahim Uslu, İhsan Aktaş, İlhami Işık, İsmail Kapan, Kurtuluş Tayiz, Murat Kelkitlioğlu, Mustafa Kartoğlu, Nagehan Alçı, Nuh Albayrak, Yaşar Taşkın Koç, Yıldıray Oğur



Star TV

Star TV'de seçim özel yayını 7 Haziran Pazar günü saat 18.00'de başlayacak.  Kanalda, Türkiye'nin kaderini belirleyecek seçimin sonuçları yorumlanacak. Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik Bilgili, Tarhan Erdem ve konuklarıyla, 8 Haziran Türkiye'sini konuşacak. Hızlı ve ayrıntılı sonuçlar, özel grafiklerle Star TV ekranına gelecek.   Mehmet Barlas, Mustafa Karaalioğlu, Murat Yetkin, Fikret Bila, İsmet Berkan, Mehmet Teskan, Ali Bayramoğlu gibi isimler Star'ın seçim özel programına konuk olacak. 





Fox TV

Fox TV'de 'Seçim 2015' programı saat 19.00'dan itibaren canlı yayınla ekrana gelecek. Fatih Portakal ile İsmail Küçükkaya'nın sunumuyla ve yorumlarıyla yayınlanacak programda gerçek verilerle oy dağılımları, yorumlar ve karşılaştırmalar da Fox ekranında olacak.





atv ve A Haber

Türkiye'nin iki büyük haber merkezi, atv haber ve a haber, seçim için güçlerini birleştirdi... Anlık sonuçlar anlaşılır grafikler ve yorumlarla 30 Mart Pazar günü canlı yayında açıklanacak.
Sandıklar açıldığında, ilk açıklamalar, yarışın en kritik merkezlerinden canlı yayınla bu ekranlarda olacak.
Moderatörlüğünü Cem Öğretir ve Banu El'in yapacağı Seçim Özel, saat 17.00'de atv ve a haber ortak yayınında buluşuyor.