Magazin
15 Eyl 2021 12:48 Son Güncelleme: 15 Eyl 2021 12:54

7. Golden Palm Awards ödülleri törenine Ebru Yaşar damgası

İstanbul Turizm Derneği’nin katkılarıyla, Eshome Collection ana sponsorluğunda bu yıl yedincisi gerçekleştirilen Golden Palm Awards ödül töreni, Zorlu Center Raffles Hotel’de gerçekleştirildi. Geceye Ebru Yaşar damga vurdu.

Dünyayı saran Covid-19 pandemisinin yanı sıra, ülkemizi etkisi altına alan müsilaj, orman yangınları ve sel felaketleri nedeniyle, “KÜRESEL ISIYA DUR DE!” sloganıyla, dünyamızın en ciddi sorununa dikkat çekildi.

Ebru Yaşar’a çifte ödül

Geceye katılan sanatçı Ebru Yaşar, tören öncesi soruları yanıtladı. ‘Yılın Kadın Fantezi Müzik Sanatçısı ve Yılın Albümü dallarında ödüllerin sahibi olan Ebru Yaşar, “Sağolsunlar layık görmüşler. Çok güzel bir albüm yaptık. Bunların karşılığını görüyoruz. Ne mutlu bana” dedi.

Ödüller için özel ev yaptırdı

Ebru Yaşar aldığı tüm ödül ve plaketler için özel bir ev yaptırdığını açıklarken, “ O kadar çok plaket ve ödül var ki evde onları koyacak yerim yoktu. Sırf oınları yerleştirmek için ev yatırımı yaptım. Ebru Yaşar evi hazırlıyorum. İçinde bazı sahne kıyafetlerim, plaketlerim, ve ödüllerimin özel vitrinlerde olduğu bir ev hazırlıyorum kendime. Hem anılarımı saklamak istiyorum. Hemde bizlere verilen ödüller ve plaketler sandıkta olmasın. O yüzden bir ev yani daire yaptırdım. Hatıra evi diyelim. Böyle bir formül buldum bakalım “dedi.

İranlı ünlü moda tasarımcısı Azadeh Pourakbar’ın, küresel ısınmaya dikkat çekmek için hazırladığı defileyenin sürpriz ismi ise Yılmaz Morgül oldu. Morgül, özel tasarım olan ve doğaya dikkat çeken kıyafetiyle defileye renk kattı. Defilenin ardından, Golden Palm Awards Kurucu Başkanı Nedim Delibaş, etkinliğin ana sponsoru ESHOME COLLECTION Yönetim Kurulu Başkanı Sevim Aydın ve İstanbul Turizm Derneği Genel Başkanı Yalçın Aydın’ın konuşmalarıyla devam etti.

“Çağımızın sorunu küresel ısınma!”

Golden Palm Kurucu Başkanı Nedim Delibaş, dünyanın en büyük sorununun küresel ısınma olduğuna dikkat çekerek, “Bu yıl organizasyonumuzu yeşil renkte yaptık çünkü, dünyamızın artık küresel ısınmaya tahammülü kalmadı. Bundan sonra bu konuda hepimizin duyarlı davranması gerekli ki, dünyamız bize ev sahipliği yapsın” diye konuştu.

Dünyaca ünlü Romanyalı grup Havana ve Sandra’nın da sahne aldığı ve şarkılarını seslendirdiği gecede birbirinden ünlü isimler ödüllerine kavuştu. Kuruluş Osman Yılın Dizisi olurken, Burak Özçivit ise Yılın Erkek Dizi Oyuncusu ödülünü kazandı. Gecenin en renkli anlarından biri ise Binnur Kaya’nın Yılın Kadın Dizi Oyuncusu ödülünü alırken yaşandı. Ödülünü taktim etmek üzere sahneye gelen Erkan Petekkaya, ödülü dizlerinin üzerine çökerek verdi. Binnur Kaya da bu jest karşısında aynı şekilde diz çökerek Erkan Petekkaya’ya sarıldı. Yılın Tiyatro Oyunu olan Etekler ve Pantolonlar’ın ödülünü almaya sahneye gelen Nergis Kumbasar ve Nurseli İdiz sahneye geldiğinde, salonda büyük alkış koptu.

Şampiyon Beşiktaş’a Yılın Spor Markası Ödülü

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, Yılın Spor Markası oldu. Ödülü Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi’ye, Erkan Petekkaya takdim etti.

Gecede İsmail Hacıoğlu, Yılın Erkek Sinema Oyuncusu seçilirken, Yılın Sinema Filmi Projesi Kesişme – İyi ki Varsın Eren oldu. Nazlı Çelik Yılın Kadın Haber Sunucusu ödülünün sahibi olurken, Yılın Erkek Haber Sunucusu ise Cem Öğretir, Yılın Tartışma Programı ise, Yakın Plan ile Seda Seda Öğretir oldu. Yılın Moda Tasarımcısı ise Gülşah Saraçoğlu oldu.

Müzikle dolu gece

Yılın Kadın Fantezi Müzik Sanatçısı Ebru Yaşar iki dalda ödül sahibi oldu. Yaşar, ayrıca “Gel de Sevme” albümüyle Yılın Albümü ödülünü kazandı. Yılın Rock Sanatçısı ödülünü Ufuk Beydemir alırken, Yılın Rap Sanatçısı Norm Ender oldu. Yılın Türk Sanat Müziği Sanatçısı ödülünü ise Aslı Hünel kazandı.

Yılın Kanalı ödülünü Kanal D kazanırken, Yılın Magazin Programı ödülü Magazin D’nin oldu. Yılın Haber Kanalı, Haber Global olurken, Yılın Gazetesi ödülü ise Hürriyet’in oldu. Yılın Magazin Gazetesi ise Sabah – Günaydın oldu.

Görkemli gece

7. Golden Palm Awards Ödül Töreni önceki akşam Zincirlikuyu Raffles Otel’de gerçekleşti. Pandemi kurallarına uyularak gerçekleşen gecede şıklık yarışı yaşandı.