Politika
30 Oca 2023 16:49 Son Güncelleme: 30 Oca 2023 16:57

6'lı Masa'nın mutabakat metninde dikkat çeken detay! Saadet Partisi şerh koydu

Millet İttifakı, Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni açıkladı. Altılı Masa'yı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları, seçim beyannamesi niteliğindeki metni törenle imzaladı.

6'lı Masa liderleri önderliğinde bugün Ankara'da Ortak Politikalar Mutabakat Metni Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda altı partinin genel başkan yardımcıları Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni anlattı. Genel başkanlar ise seçim beyannamesi niteliğindeki metni törenle imzaladı.

DİKKAT ÇEKEN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ DETAYI
Mutabakat metninde 9 ana başlık, 75 alt başlık bulunuyor. 2 binden fazla maddeden oluşan metinde 240 sayfa yer alıyor. Metinde gençlere ve kadınlara yönelik çok sayıda vaat bulunurken bir diğer dikkat çeken detay ise İstanbul Sözleşmesi'nin vaatler arasında olmaması oldu.

MUHALEFET TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasının ardından muhalefet bu duruma tepki göstermişti. CHP ve İYİ Parti yetkilileri iktidara geldiklerinde İstanbul Sözleşmesi'nin tekrar yürürlüğe konulacağını açıklamıştı. Ancak açıklanan mutabakat metninde İstanbul Sözleşmesi yer almadı.

SAADET PARTİSİ ŞERH KOYDU
Buna neden olarak ise Saadet Partisi'nin Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nin hazırlanma aşamasında İstanbul Sözleşmesi'ne şerh koyması gösterildi.

İYİ PARTİLİ İSİM: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR
Törende konuşma yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale'nin "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" demesi ise dikkat çekti.