Gündem
23 Haz 2015 13:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:40

6.5 milyonluk iftar masası sosyal medyayı salladı!

Erdoğan'ın, dün Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve din adamlarına Saray'da iftar yemeği verdiği masa tartışma konusu oldu. Masa sosyal medyada çok konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  dün akşam  AK Sarayı’nda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve din adamlarına iftar verdi. Verilen iftar davetine ilişkin Cumhurbaşkanlığının sitesinde yayınlanan devasa iftar masası tartışma konusu oldu. Hürriyet'te yer alan habere göre masa sosyal medyada çok konuşuldu.

MİMARLAR ODASI: MASANIN DEĞERİ 6 MİLYON 500 BİN LİRA

Mimarlar Odası’nın ‘Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyetleri’ hakkında yaptığı açıklamaya göre masa ve sandalyelerin değeri 6 milyon 500 bin lira. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan  "Kaçak Saray'da 29 kişilik  iftar masasının maliyeti 87 bin 653 kişinin fitresi" dedi.

"BİR GÜLÜN MALİYETİ BİR KİŞİNİN İFTARI'

Lüks ve şatafatın simgesi haline gelen Kaçak Saray'ın iftar sofrasının maliyetinin de vicdanen kabul edilemeyeceğini açıklayan Candan şöyle devam etti. "Gecekonduda iftar açan yöneticiden, Kaçak Saray'da, lüks altın şeritli logolu tabaklarda, altın varaklı bardaklarda, tabak altı ve ekmek altı gümüş suplalarda, iftar açan bir süreçle karşı karşıyayız.Halka ait olan alanda, hukuka rağmen vasiyete rağmen hukuksuz bir şekilde inşaa edilen kaçak sarayda  87 bin 653 kişinin fitresine bedel bir iftar masası ile karşı karşıyayız.Kent izleme merkezi uzmanlarımızı tarafından yapılan tespitlerde, güller Hollanda'dan geliyor, masada yaklaşık 400 adet gül var, hepsi standart, yaprakları pürüzsüz, tanesi yaklaşık 12 tl civarında. bir gülün maliyeti bir kişinin fitresi "

Bunu ne halkımız ne biz kabul ederiz diyen Candan "Masa örtüsü altılığı 70 metrekare civarında üst kapak 45 metrekare dersek toplam 115 metrekarelik bir masa örtüsü karşımıza çıkıyor.İki odalı bir evin metrekaresi kadar,masa örtüsü var.Masa örtüsünün işçilik ve kumaş maliyeti 13.800 lira."

"KALEM KALEM İFTAR MASASI

Candan Kaçak sarayda din adamlarına verilen iftar masasının maliyetini kalem kalem tablo şeklinde açıkladı. Atatürk Orman Çiftliği'ndeki talan ortak olan herkes o büyük gün geldiğinde, yargı önünde hesap verecektir diyen Candan  Kaçak sarayda din adamlarına verilen iftar masasının maliyetini kalem kalem tablo şeklinde açıkladı.

İşte o tablo:




İşte sosyal medyada ‘masa’ tepkileri: