Gündem
22 Şub 2013 09:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

600 DAKİKALIK BELGESEL CNN TÜRK EKRANLARINA GELİYOR

Çok yakında izleyiciyle buluşacak olan Sanatımızın Hatıra Defteri'nin galası yapıldı.

DenizKültür ve belgeselci Nebil Özgentürk'ün birlikte imza attığı 600 dakikayı aşan belgesel ve 250 sayfalık kitabı içeren "Sanatımızın Hatıra Defteri" projesi çok yakında CNN TÜRK ekranlarında seyirciyle buluşacak.

Yakın tarihte Türkiye'nin kültür, sanat, edebiyat yaşamına damga vuran isimleri aynı çalışmada toplayan bir proje olmanın ötesine geçen ve toplamda 600 dakikayı aşan belgesel ve 250 sayfalık kitabı içeren, pek çok ünlü sanatçının gönüllü performanslarıyla katkıda bulunduğu Sanatımızın Hatıra Defteri'nin galası DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş'in, belgeselci Nebil Özgentürk'ün ve belgeseldeki canlandırmaları yapan sanatçıların da katılımıyla yapıldı. 19 Şubat Salı akşamı Feriye Lokantası'nda düzenlenen geceye Erkan Can, Hüseyin Avni Danyal, Osman Gidişoğlu, Cihan Ünal, Zülfü Livaneli, Menderes Samancılar, Mustafa Alabora gibi ünlü sanatçılar katıldı.

Oktay Kaynarca, Can Dündar, Tayfun Talipoğlu, Coşkun Aral, Halit Kıvanç, Ara Güler, Nefise Karatay, Umur Talu ve Taha Akyol da geceye katılanlar arasındaydı.

HERKES SEFERBER OLDU

Sanatımızın Hatıra Defteri projesinde yakın tarihte derin izler bırakan sanat insanlarının yaşam öyküleri, Cihan Ünal ve Haluk Bilginer'in seslendirmesi ile aktarıldı. Müziğini Can Atilla'nın yaptığı belgesel filmlere ek olarak; Halil Ergün'den Erkan Can'a, Beyazıt Öztürk'ten Meltem Cumbul'a, Demet Akbağ'dan Serra Yılmaz'a, Tarık Akan'dan Nefise Karatay'a, Güven Kıraç'tan Mustafa Alabora'ya, Ayşe Arman'dan Candan Erçetin'e kadar birbirinden değerli 24 isim yakın tarihimizin sanatçı ve edebiyatçılarını oynadı.

Bu performanslardan alınan fotoğraflar ise ünlü karikatürist Kutlukhan Perker'in usta çizgileri ve birbirinden ilginç, bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış 85 insan öyküsüyle zenginleşti.

Abdülhak Hamit Tarhan'dan Aşık Veysel'e, Cahide Sonku'dan, Müjdat Gezen'e, Neyzen Tevik'ten Orhan Pamuk'a, Münir Nurettin'den Halit Refiğ'e yakın tarihte kültür, sanat, edebiyat yaşamımıza zenginlik katan üstatlara, kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman gülümseten sımsıcak öyküleriyle bir saygı duruşu niteliğinde olan Sanatımızın Hatıra Defteri'nde belgesel bölümlerinin aralarında gösterilmek üzere 24 kısa video film çekildi. 1920 - 2007 arasındaki resim, müzik, edebiyat, sinema ve plastik sanatlarda olup biten ilginç sanat hatıralarını kapsayan çalışma önümüzdeki günlerde CNN TÜRK ekranlarında izleyiciyle buluşacak.