6 büyükşehirde seçim anketi! Hangi şehirde kim önde?

EMAX Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimleri için 15-19 Mart 2019 tarihleri arasında 6 büyükşehiri kapsayan anket çalışması yaptı. Anket çalışmasında Gaziantep, Antalya, Mersin, Adana ve Bursa’da Cumhur İttifakı, Eskişehir’de ise Millet İttifakı önde görünüyor.

6 büyükşehirde seçim anketi! Hangi şehirde kim önde? - Sayfa 1

EMAX Araştırma Şirketinin anket çalışması 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere yönelik seçmenlerin parti tercihlerini ölçmek ve değerlendirmek için gerçekleştirildi. Araştırma örneklemi TÜİK, 2014 Yerel Seçim Sonuçları ve 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel sonuçları dikkate alınıp, her ili temsil edecek nitelikte oluşturularak düzenlendi.

19
6 büyükşehirde seçim anketi! Hangi şehirde kim önde? - Sayfa 2

Araştırma, 6 büyükşehirde yaşayan 18 yaş ve üzeri toplam 7 bin 172 katılımcıyla önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak (CATI) bilgisayar destekli telefonla anket yapma tekniği ile gerçekleştirildi. Elde edilen veriler, kontrol edildikten sonra bilgisayar ortamına aktarıldı, SPSS istatistik paket programı yardımıyla çözümlemeler yapıldı.

29
6 büyükşehirde seçim anketi! Hangi şehirde kim önde? - Sayfa 3

İttifaklar arasında 1-2 puanlık yarış var

EMAX Araştırma Genel Koordinatörü Sezai Erhan, Antalya, Eskişehir, Adana, Bursa ve Mersin’de Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı arasında kıyasıya bir yarışın olduğunu söyledi.

Erhan, “Araştırmamızda Antalya, Eskişehir, Adana, Bursa ve Mersin’de her iki ittifak adayları arasında çok az fark bulunuyor. Araştırmaya katılanların yüzde 6.8 ila 14.6 aralığında henüz karar vermediği görülüyor. 31 Mart için kararsız kesimin kimden tarafa karar vereceğinde, adayların sürdürdüğü seçim kampanyaları, parti teşkilatlarının sahadaki çalışması, yerel ve ülke gündemi belirlemiş olacaktır. Araştırmamıza göre Gaziantep’te ise Cumhur ittifakı adayı Fatma Şahin’in ipi göğüsleyeceği bekleniliyor” dedi.

39
6 büyükşehirde seçim anketi! Hangi şehirde kim önde? - Sayfa 4

Adana'da MHP ilk sırada

Anket çalışmasında, MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü'nün yüzde 42.1, CHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Zeydan Karalar'ın ise 41.6 oy alacağı öngörüldü.

49