Polemik & Kulis
11 Oca 2014 16:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:52

5N1K'da konuştu, O köşe yazarı Yeni Şafak'tan kovuldu! (Medyaradar/Özel)

Yeni Şafak yazarının 5 yıldır görev yaptığı gazetesinden kovulduğunu gazeteci Cüneyt Özdemir twitter'dan duyurdu...

Yeni Şafak yazarı Murat Aksoy'un gazetesinden kovulduğu iddia edildi. Cüneyt Özdemir Twitter'dan yaptığı açıklamada "Yeni Şafak gazetesi yazarı Murat Aksoy 5n1k'daki söylediklerinden dolayı gazeteden kovulmuş. İleri demokrasi!" dedi.Aksoy da ayrılığı Twitter hesabından "Gelen telefon ve twitler konusunda kısa bir not; Yeni Safak'la yollarımızı ayırdık. Trablusgarp" mesajıyla duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına gündemi değerlendirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmış ve gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Programa katılan gazetecilerden biri de Yeni Şafak köşe yazarı Murat Aksoy'du.

''YENİ ŞAFAK ÇIKIŞ TESKEREMİ VEREBİLİR''

Yeni Şafak Yazarı Murat Aksoy, programdan sonra yaptığı açıklamalarından dolayı haksız bir şekilde ''cemaatçi'' olarak yaftalandığını belirtti ve gazeteden gönderilebileceğinin altını çizdi. Aksoy şunları söylemişti:

''Ben bu programdan sonra gelen mesajlardan şunu çıkarttım. Yarın işe gittiğimde acaba çıkış teskerem mi verilecek? Biraz önce Sayın Kılıçdaroğlu'na soru sordum. 'Herşeye rağmen kişisel olarak üslubunuzun öyle olmaması beni daha çok mutlu ederdi' dedim. Bir anda sosyal medyadan iki yüz kişi, afedersiniz küpeme bile şey yapılmış.''

HUKUK SİSTEMİ VE DEVLET ÇÖKTÜ

Aksoy daha sonra CNNTürk'te katıldığı 5N1K programında , hükümetin kriz yönetiminde başarısız olduğuna dikkat çekerken 17 Aralık operasyonunun ardından hukuk sisteminin ve devletin çöktüğünü söylemişti.

3 YAZISI GAZETEYE KONULMADI

5 yıldır Yeni Şafak'ta köşe yazarlığı ve haftalık söyleşiler yapan Murat Aksoy'un 3 yazısının gazeteye konulmadığı ve bugün işine son verildiği belirtiliyor.



MEDYARADAR/ÖZEL