Gündem
09 Eki 2011 15:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:53

57 YIL SONRA MUCİZE YAŞANIR MI?

A Milli Takım, play-off vizesi alabilmek için Belçika'nın, Almanya deplasmanında puan kaybetmesini beklerken, iki takım arasındaki maçlar umutlarımızı pekiştiriyor.

Çünkü bir sürpriz yapmasından çekindiğimiz Kırmızı Şeytanlar, Panzerler karşısında son zaferini bundan tam 57 yıl önce yani 26 Eylül 1954’te yaşamış


Türk Milli Takımı’nın önceki akşam Almanya karşısında yaşadığı hüsran sonrasında şimdi tüm ülke olarak Almanya’nın Belçika karşısında alacağı sonuca kitlendik.
En iyi ihtimalle  A Milli Takım’ın Azerbaycan’ı yeneceği ve Almanya’nın da Belçika karşısında galibiyet alarak play-off kapılarının Türkiye’ye açılmasını beklemekteyiz. Ancak bu gergin bekleyiş sürecinde istatistikler Türkiye’yi rahatlatır nitelikte. Belçika’nın, Almanya karşısında yaşadığı son galibiyetin tam 57 yıl öncesine yani 26 Eylül 1954’e denk gelmesi umutlarımızı daha da pekiştiriyor. Brüksel’de, bir dostluk maçında 2-0 kazanan Kırmızı Şeytanlar o günden bu yana sahadan hep boynu bükük ayrılıyor.

25 gol attı, 55 gol yedi
Belçika Milli Takımı aslında  27 Nisan 1983’te Doğu Almanya’yı Leipzig’de 2-1 mağlup etse de, Doğu Almanya’nın futbolda aldığı sonuçlar bugünkü Alman Milli Takımı’na yansımadığı ve Doğu Almanya Milli Futbol Takımı Almanya’dan farklı bir ekip olarak görüldüğü için istatistiklere girmiyor.
Salı günü Almanya’nın Düsseldorf kentinde Panzerler’in karşısına çıkacak olan Belçika’nın Almanya topraklarında aldığı sonuçlar da içimizi rahatlatan cinsten. Zira bugüne kadar Almanya deplasmanında 13 maça çıkan Belçika bu zorlu deplasmandan yalnızca 2 kez galibiyetle ayrılabildi ve bu galibiyetlerden birisi de Doğu Almanya’ya karşıydı. Belçika bu 13 maçın 3’ünde berabere kalırken 8’inde ise yenildi. Almanya’yı, Batı Almanya adı altında hiç yenemeyen Belçika’nın Federatif Almanya’yı deplasmanda mağlup ettiği ilk ve son karşılaşma aynı zamanda Belçika ve Almanya’nın karşı karşıya geldiği ilk resmi maçtı... 16 Mayıs 1910’da Belçika, Almanya’yı Duisburg’da 3-0 yenmişti.
Belçika bugüne kadar Almanya’nın karşısına 24 kez çıkarken 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 19 mağlubiyet aldı. Kırmızılı Şeytanlar, Almanya’ya attığı 25 gole karşılık ise 55 gole engel olamadı.