Gündem
24 Oca 2019 15:51 Son Güncelleme: 24 Oca 2019 15:56

57 yıl önce kurulmuştu: Pamukkale Turizm resmen iflas etti!

Türkiye’nin en köklü şehirlerarası otobüs şirketleri arasında olan Pamukkale Turizm iflas etti. İzmir merkezli firma 27 Ekim’de konkordato talebiyle mahkemeye başvurmuştu.

İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Pamukkale AŞ’nin konkordato talebini reddederek Pamukkale Turizm’in iflasını kararlaştırdı.

Şirketin mali durumuna ilişkin raporları inceleyen mahkeme heyeti, firmanın ticari faaliyetlerini sürdürmesine imkan olmadığına hükmederek konkordato talebini reddetti ve iflas kararı verdi.

22 şirket konkordatodan çıktı
Edinilen bilgiye göre 2018’in son çeyreğinde 7 büyük banka, konkordatolu firmaların kredi borçlarının yapılandırılması için çalışma başlattı. Firmaların mali durumları analiz edildi; borçlarını ödeme niyetinde olup, borçları yapılandırıldığında ticari faaliyetine devam edebilecek olan firmalar tespit edildi.

Bankalara olan kredi borçları yapılandırılan 100 kadar firmadan 22’si konkordatodan çıktı. Konkordatolardan çıkışların piyasalara destek sağladığını ifade eden konunun uzmanları, kalan firmaların da yakın zamanda konkordatodan çıkmasını bekliyor.

Konkordatolu firmaların banka kredilerinin yapılandırılması çalışmalarına hız kazandırmak için 7 büyük banka Türkiye Bankalar Birliği (TBB) nezdinde bir araya geldi. Her bankanın firmalarla ayrı ayrı görüşmesi yerine, bankaların yetkili temsilcilerinden oluşan bir heyet oluşturularak görüşmelerin yürütülmesinin süreci hızlandıracağı değerlendirildi.

Heyet tarafından konkordatolu firmalarla görüşülmesi, bankaların ve borçlu firmanın müzakere etmesi, borcunu ödeme niyetindeki firmalara uygun çözümlerle kredi yapılandırılması, mali durumu uygun olmayan ve süreci suistimal eden firmaların ise ayıklanması kararlaştırıldı. Devam eden görüşmeler sonrasında konkordatodan çıkan firma sayısında önemli artış olması bekleniyor.

Yakın dönemde konkordato başvurusu yapan büyük şirketler:
Collezione
Pamukkale Turizm
CW Enerji
Hedef Yapı
Dokuz Sekiz Müzik
Bernardo
KSC Yapı
İNADA Çelik
Fleetcorp
Hotiç
Beta Ayakkabı
Nuhoğlu İnşaat
Yeşil Kundura
Keskinoğlu
Remoil
Dizayn Boru
Gilan
Nalpaş Gıda
Eurorent Car Rental
Makro Market
Mendo İç Giyim
Aker İnşaat
Om-Ar Tekstil İnşaat
Efecan Tekstil
Smach Gıda
Ceylan (Zer) İnşaat
Haff Kimya
Aldan Sağlık Hizmetleri
Delta Makina
Teksan Makina
Eminiş Ambalaj
AC Yapı İnşaat