Polemik & Kulis
17 Kas 2021 23:39 Son Güncelleme: 17 Kas 2021 23:46

50+1 tartışmalarında bomba iddia! Şamil Tayyar'ın 'Sorosçu' dediği AK Partili kim?

50 artı 1 seçim sistemi ile başlayan tartışmalar devam ederken; AKP'li Şamil Tayyar'ın 'sistemi Sorosçular getirdi' açıklaması öne çıktı. Tayyar'ın bahsettiği kişinin ise Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum olduğu iddia edildi.

İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yaptığı görüşmede dile getirdiği 50 artı 1 şikayeti, Türkiye siyasetinin gündemlerinden biri haline geldi.

 Erdoğan’ın şikayetini yerinde bulan ve yüzde 50+1 formülünün doğru olmadığını savunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek’in, “Yüzde 50+1 her durumda Türkiye’yi kaosa sürükler” açıklamasına MHP lideri Devlet Bahçeli de bugün yanıt verdi.

 Bahçeli, Çiçek’i hedef alarak “Sayın Çiçek’in tuhaf sözlerinin benzerini Türkiye’nin istikrarsızlığa gömülmesini isteyen çevreler de söylüyor” sözlerini kullanmıştı.

 TAYYAR'DAN SOROS ÇIKIŞI

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar ise cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda bir adayın seçimi kazanabilmesi için yüzde 50+1 oy oranının gerekliliği hakkındaki tartışmasına ilişkin olarak, "Yüzde 50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı." açıklamasını yaptı.

 Tayyar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Geçmişte karşı çıkmış, ağır eleştirilere muhatap olmuş biri olarak söz hakkım var. 50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi, vakti geçti. Yeni tartışma, seçimle ilişkilendirilir. Kazanmaya odaklanmalı, kazanınca biz değiştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Tayyar ayrıca sistemi getirenlerin Sorosçu olduğunu öne sürdü.

 AKP İÇİNDEKİ SOROSÇU KİM?

AKP'nin önemli isimlerinden Şamil Tayyar, Soros çıkışı akıllara Tayyar'ın suçladığı kişinin kim olduğunu sorularını getirdi.

Söz konusu soru bugün Halk TV'den Barış Terkoğlu tarafından Gelecek Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'e sordu.

Terkoğlu'nun ''Şamil Tayyar 'Sorosçu' diyerek Mehmet Uçum'u mu kastediyor?" sorusuna Üstün, ''Muhtemelen evet'' diye yanıt verdi.

 MEHMET UÇUM KİMDİR?

25 ve 26. dönem AKP milletvekili olarak görev yapan Mehmet Uçum, Erdoğan'ın başdanışmanı.