Gündem
29 Oca 2013 14:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

50 BİN HEDEFİNE ULAŞAMAYAN SOL GAZETESİ HANGİ ATILIMA GEÇTİ?

soL gazetesi, amaçladığı hedefine aradan geçen iki aya rağmen ulaşamayınca B planını devreye soktu

30 Kasım günü okur karşısına çıkan soL gazetesi, amaçladığı hedefine aradan geçen iki aya rağmen ulaşamayınca bir abone kampanyası başlattı.

HEDEF 50 BİN SATIŞTI

Kemal Okuyan'ın Genel Yayın Yönetmeni olduğu gazete ilk günlerde 70 bin adet basılıyordu. Okuyan yaptığı bir röportajda gazetenin satış hedefinin 50 bin olduğunu, 25 bin'in altına ise düşmeyeceklerini söylemişti.

soL gazetesinin satışı ise geçtiğimiz iki ay boyunca 30 bin civarında dolaştı. Gazete bugün bir abone kampanyası başlattığını duyurdu.

"soL daha fazla kişiye ulaşmalı" sloganı ile başlayan kampanya hakkında gazete yönetimi şunları yazdı:

"Gazetemizin sesini daha geniş bir kesime duyurmak için sürekli arayış içindeyiz. Dört ay içinde soL’un satış rakamlarında inişler, çıkışlar yaşandı. Dağıtımla ilgili sorun ve kısıtları çözmek için zaman zaman elden satış, abonelik, meydan satışları gibi yöntemlere başvuruldu. Bu yöntemlerin her birinden sonuç alındı, gazetenin okur potansiyelinin sanıldığından da yüksek olduğu gözlendi. Zaten bu ve benzer araçları etkili biçimde kullandığımızda soL’un tirajı da hemen yükseldi. Ancak bu yöntemler, sistematik bir çalışma düzenine geçilmediği sürece yoğun emek gerektirdiği gibi, gazetenin maliyetini de yükseltiyor. Üstelik, bütün çabamıza karşın, gazetenin her okura düzenli ulaşmasında sorun yaşamaya devam ediyoruz. Bu nedenle okurlarımızın da yardımıyla gazetemizin daha fazla kişiye ulaşması için kalıcı önlemler içeren bir atılımı örgütlemek istiyoruz.

soL’a aboneliğin anlamı

Gazetemiz Ocak ayında birçok yerleşimde abone çalışması başlattı. Abone uygulamasının kısıtı, gazetenin abonelerin ev ya da işyerlerine ulaştırılmaması. Yani öz itibariyle, gerçek abonelik anlamına gelmemesi. Bu yöntemin soL ile dayanışmanın ötesinde okura sağladığı tek yarar, gazeteyi bulamama sorununun ortadan kalkması. Ancak, bugünkü haliyle, abonelik temel olarak, okur sürekliliğini sağlamaya ve gazeteye maddi kaynak yaratmaya yardımcı oluyor. Kendi başına bu da çok önemli ve soL’la abonelik dayanışmasını yaygınlaştırmak için tüm okurlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Bir yandan da belli merkezlerden başlayarak soL’u her gün okurlarımızın ev ya da işyerlerine ulaştırmak için bir hazırlık yapıyoruz. Ancak çok karmaşık bir ağ gerektiren bu uygulamaya ne zaman başlayabileceğimizi söyleyemiyoruz.

Nasıl abone olacağız?

soL 1 Şubat’tan itibaren yaygın bir abonelik kampanyası başlatıyor. Okurlarımız 1, 3, 6 ya da 12 aylık sürelerle soL’a abone olabilecekler. gazeteabone.sol.org.tr adresinde üç seçenek karşılarına çıkacak.

a) Seçeneklerden ilki, soL’u her gün ilan edilen merkezlerden birinden almak.

b) Maddi nedenlerle gazete alamayan bir kişiye soL’un her gün ulaşması için dayanışma amacıyla abone olmak (bunu tercih eden okurlarımıza, düzenli bilgi verilecektir).

c) soL’u her gün elektronik ortamda okuyabilmek için gerekli şifreyi edinmek.