Gündem
11 Mayıs 2012 00:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:38

5. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ KISA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

5. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali bugün yapılan kapanış töreni ile son buldu.

Film gösterimlerinin ve panellerin oldukça ilgi gördüğü festivalde bugün, moderatörlüğünü Fırat Sayıcı’nın yaptığı “Türkiye Sineması, Kısa Film ve Sosyal Medya” adlı panel oyuncu Begüm Kütük, SİYAD Kısa Film Yönetim Kurulu Üyesi Banu Bozdemir, Cumhuriyet Gazetesi Sinema Yazarı Alper Turgut ve beyazperde sinema editörü Duygu Kocabaylıoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Sinema Müzik Söyleşisi
"Sinema Müzik İlişkisi" üzerine gerçekleştirdiği söyleşi ile seyircilerin karşısına çıkan Pilli Bebek grubunun kurucusu Cem Kısmet, önce dizi ve sinema sektöründe müziğin önemini anlattı. Daha sonra Agora filminin başlangıcından bazı sahneler seyrettiren Kısmet katılımcıların film müziği ile ilgili sorularını da yanıtladı.

Ödüller Sahiplerini Buldu
7-10 Mayıs 2012 tarihleri arasında düzenelenen festivalin jüri oylarıyla belirlenen yarışma sonuçları da paneller sonrası gerçekleştirilen ödül töreni ile açıklandı. 3 dalda ikişier birinci belirleyen jüri, kapanış konuşmasında Malatya'da ve Kısa Film Festivali'nde olmaktan da çok mutlu olduklarını belirttiler. Jüri üyeleri Selda Alkor, Begüm Kütük ve Murat Tolga Şen festival ekibine ayrı ayrı teşekkürlerini dile getirdi.
Festivalin kategorilere göre kazanan isimleri ise şu şekilde:
En İyi Kurmaca : Ali Ata Bak / Orhan İnce
En İyi Belgesel : Ben Geldim Gidiyorum: Metin Akdemir / Bir Avlu Bir Kent: Canan Altınbulak
En İyi Deneysel : Bir Kelebeğin İntihar Denemeleri : Ragıp Türk / Pessimist Cam  : Eray Dinç
Kurmaca Dalı Jüri Özel : Diyare Dilşad: Dilşad Bayram , İs: Musa Ak
Belgesel Dalı Jüri Özel : Çöp : Burak Türten
Deneysel Dalı Jüri Özel: Toros Canavarı : Fırat Yavuz