Güncel
29 Haz 2020 06:49 Son Güncelleme: 29 Haz 2020 06:49

5 Çayına Özel Hamur İşi Tarifleri

Günün belki de en keyifli anlarının yaşandığı 5 çayını lezzetine doyum olmayan tariflerle renklendirebilirsiniz.

Günün belki de en keyifli anlarının yaşandığı 5 çayını lezzetine doyum olmayan tariflerle renklendirebilirsiniz. Konuklarınıza da gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz hamur işi tariflerini sizler için mercek altına aldık ve en sevilenleri tek tek tespit ettik. 5 çayını bu lezzetlerden mahrum bırakmayın!

  • Sigara Böreği

İçerisine ister kaşar ister lor peyniri koyarak hazırlayabileceğiniz ve son derece pratik bir şekilde yapılabiliyor olmasıyla 5 çaylarının vazgeçilmezlerinden biri haline gelen sigara böreği doyurucu atıştırmalıklardan biri olmasıyla da dikkat çekiyor. Sigara böreğini fırında pişirebileceğiniz gibi yağda kızartarak da rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu arada hazır yufka ile kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarifin çocuklar tarafından da çok sevildiğini belirtelim.

  • Un Kurabiyesi

İlk ısırıkta ağızda dağılan muhteşem bir lezzet olan un kurabiyesi hamurunun pratik bir şekilde yapılabiliyor olması ile dikkat çeken hamur işi tariflerinden biridir. Un kurabiyesi özellikle 5 çayında sıklıkla tüketilen  ve herkesin severek yediği kurabiye çeşitlerinden biri olmasıyla da ön plana çıkıyor.  Daha önce hiç kurabiye yapmamış olanların bile pratik bir şekilde lezzetli bir un kurabiyesi yapması için rotanızı hemen Yemek.com adresine çevirin. Çünkü bu sitede en kolay un kurabiyesi tarifine hemen ulaşılabiliyor. Her evde bulunan basit malzemelerle hazırlanan un kurabiyesini hemen bugün deneyin.

  • Mini Poğaçalar

İçerisine dereotu ve peynir koyarak,  üzerini ise susam ve çörekotu ile süsleyerek  kolaylıkla hazırlayabileceğiniz minik poğaçalar 5 aylarının vazgeçilmezlerinden biri olma özelliğini koruyor. Üstelik hamur hazırlayarak mayalanmasını dakikalarca beklemenize hiç gerek yok. Kabartma tozu kullanarak hazırlayabileceğiniz lezzetli bir hamurla da küçük ve şirin poğaça çeşitleri ortaya çıkarabilirsiniz.  Kolay bayatlamayan poğaça tariflerini de yemek.com adresinden ulaşabileceğinizi aktaralım.

  • Mozaik Pasta

Her ne kadar bir tatlı çeşidi olsa da  içerisine giren bisküvi parçaları nedeniyle hamur işi tarifi olarak değerlendirilebilen mozaik pasta hızlı ve kolay hazırlayabileceğiniz lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Kremasını dilerseniz evde kendiniz hazırlayabilir ya da hazır puding kullanarak  sadece dakikalar içerisinde lezzetli bir mozaik pasta ortaya çıkarabilirsiniz. Genellikle üçgen dilimler halinde sunumu yapılıyor olsa da kek kalıplarından içerisinde hazırlayarak daha güzel bir şekil almasını sağlayabilirsiniz.