Gündem
21 Eyl 2016 09:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:33

46 gazetecinin daha pasaportu iptal edildi!

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile "KCK Basın Davası"nda yargılanan 46 gazetecinin pasaportları 1 Eylül itibariyle iptal edildi.

OHAL ilan edilmesinin ardından çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında 46 gazetecinin daha pasaportları iptal edildi.

OHAL'in ardından çıkarılan 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Terör Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında idari ve adli soruşturulan ve hakkında davası olanların pasaportları iptal edilebiliyordu.

KHK kapsamında onlarca gazetecinin pasaportları iptal edilmişti. Bu kapsamda yurtdışında bulunan Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar'ın pasaportuna da el konulmuştu.

KCK ANA DAVASINDA YARGILANIYORLARDI

Son olarak, KHK kapsamında "KCK Basın Davası" adı altında haklarında 2011 yılında soruşturma başlatılan ve davaları hala devam eden 46 gazetecinin pasaportlarının 1 Eylül tarihi itibariyle iptal edildiği ortaya çıktı.

Haber takibi için yurt dışına gitmesi gereken gazetecilerin pasaport işlemlerini yaptığı sırada ortaya çıkan durumda yargılanan 46 gazetecinin yurt dışına çıkışına izin verilmeyeceği belirtildi.