Gündem
01 Nis 2016 11:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

4.5G’de En Hızlı Operatör Hangisi? Turkcell mi, Vodafone mu, Türk Telekom mu?

Hardware Plus, dün gece İstanbul’un 4 farklı noktasında 3G ve 4.5G hız kıyaslamalarıyla bu konuya noktayı koydu.

Hatırlarsanız 3G altyapısı Türkiye’de kullanılmaya başlandığında tüm operatörler birbirine düşmüş ve en hızlı mobil internet hizmetinin kendilerinde olduğunu iddia etmişlerdi. En sonunda da BTK olaya el koyup hız konulu reklam kampanyalarına yasak getirmiş ve GSM şirketlerine ceza kesmişti.

Aynı durum 4.5G’ye geçiş sürecinde de yaşandı ve her üç GSM operatörü de düne kadar en hızlı mobil interneti kendilerinin sunacağını ima eden reklamlar yayınladılar.

Türkiye’nin en yeni ve en çok okunan teknoloji dergilerinden Hardware Plus, dün gece İstanbul’un 4 farklı noktasında 3G ve 4.5G hız kıyaslamalarıyla bu konuya noktayı koydu.

Derginin editörleri 31 Mart’ı 1 Nisan’a bağlayan gece Kavacık, Ümraniye, Küçükyalı ve Büyükçekmece Kıraç’ta peş peşe hız testleri yaparak 3G’den 4.5G’ye geçişte en hızlı olan ve hızını en çok arttıran GSM şirketini belirlediler. 31 Mart gecesi saat 23:10 gibi bulundukları noktadan ilk önce 3G hızlarını test eden teknoloji editörleri, gece saat 12:10 gibi de, yani GSM şirketleri 4.5G sinyali göndermeye başlar başlamaz 4.5G hızlarını ölçtü. Böylece 4.5G’nin en hızlısı belirlenmiş oldu.

Hardware Plus dergisinin YouTube kanalında yayınlanan videoya göre dün gece abonelerine en hızlı 4.5G hızını Turkcell sundu. Türk Telekom ise 3G’den 4.5G’ye geçerken hızını en çok arttıran GSM operatörü oldu.



Derginin yaptığı hız testini https://youtu.be/Ilv4FpowvRo adresinde izleyebilirsiniz.