Gündem
06 Haz 2023 13:20 Son Güncelleme: 06 Haz 2023 13:31

400'den fazla kişi dışkı yüzünden mi öldü? Hindistan'daki kazaya ilişkin bomba iddia!

Hindistan'da üç trenin karıştığı ve 400 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. Kazanın nedeni tren yoluna dışkılayan insanlar.

Hindistan'ın 20 yıldan uzun süredir gördüğü en büyük tren kazasında şu ana kadar en az 400 hayatını kaybetti, binden fazla kişiyse yaralandı.

Odatv'de yer alan habere göre; Cuma günü ülkenin doğusundaki Orissa eyaletinde gerçekleşen kazaya üç tren karışmıştı: Kolkata'dan Chennai'ye giden yolcu treni Coromandel Ekspres, tam ters güzergahta Bengaluru'dan Kolkata'ya giden Yesvantpur-Howrah ve raylarda sabit bekleyen bir yük treni.

Kazayla ilgili yürütülen soruşturmadan elde edilen veriler kazanın nasıl gerçekleştiğine ilişkin de bazı gerçekleri gözler önüne serdi.

TREN YOLUNA DIŞKILAYAN İNSANLAR

Hükümet yetkilileri trenlerin raydan çıkmasının nedeninin, insanların tren raylarına dışkılarını yapması olduğunu açıkladı.

Raporda, tren raylarının ve demir yolunun doğru bir şekilde işlemesi için önemli derecede bakıma ve temizliğe ihtiyacının olduğu bildiriyor.

Rayların ve kenarlarındaki taşların belli bir boşluğunun olması gerektiği ve trenlerin geçerken bu taşlardaki boşluğu hayati önem taşıdığını ancak insan dışkısının bir boşluğu doldurarak taşların hareketini engellediği belirtiliyor. 

Yani dolayısıyla bu kirlilik koca bir treni raydan çıkarabilecek aksaklıklara da kaynak olabiliyor.