Gündem
19 Mayıs 2014 16:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

4 vekilin hesabı hacklendi, AK Parti grubu duruma el koydu!

Soma faciasından sonra AK Partili dört milletvekilinin Twitter hesapları hacklendi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait'in ardından İstanbul Milletvekilleri Oktay Saral ve Harun Karaca ile Çorum milletvekili Salim Uslu da dijital saldıya uğradı.

Dört vekilin birden Twitter hesaplarının saldırıya uğramasının ardından AK Parti grubu duruma el koydu. AK Parti grubundan, tüm AK Partili vekillere "tedbir alın" uyarısı gönderildi.

SAİT: ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Hesabı saldırıya uğrayan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait yaptığı açıklamada, diğer vekillerle birlikte Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapmayı düşündüklerini bildirdi.

Sosyal medyada hesapları saldırıya uğrayanların, Türkiye'de muhattap bulamadıklarından yakınan Sait, "Şu anda binlerce kişinin Twitter veya Facebook’tan dolayı mağduriyeti var ve dava açmak üzereler" dedi.

Twitter ve facebook gibi şirketlerin Türkiye'de "mutlaka temsilcilik açmalarının gerektiğini" söyleyen Sait, şöyle konuştu:

"Türkiye’de Twitter veya Facebook kullanan herhangi bir kişinin kişilik haklarına saldırı olabilir veya dolandırma gibi adi vakalar yaşanabilir, bu yüzden mutlaka bu kurumların Türkiye’de temsilcileri yani muhataplar olmalıdır. Diğer vekillerimizle birlikte ortak dava açabiliriz, hatta Anayasa mahkemesine de bu konuda bir dilekçe vermeyi düşünüyoruz, bu ilerde herkesin yaşayabileceği muhtemel ciddi bir tehlikedir".