Gündem
29 Şub 2024 20:29 Son Güncelleme: 29 Şub 2024 20:30

4 Türk'ün suçlandığı cinayetin faili 19 yıl sonra yakalandı

İskoçya'da polisin seks işçisi Emma Caldwell'in öldürülmesinden sonraki aylarda yanlışlıkla dört Türkü suçlayarak, asıl katili ortaya çıkarma şansını kaçırdığı ortaya çıktı.

BBC, İskoçya'da polisin seks işçisi Emma Caldwell'in öldürülmesinden sonraki aylarda yanlışlıkla dört Türkü suçlayarak, asıl katili ortaya çıkarma şansını kaçırdığını ortaya çıkardı. Katil Iain Packer, kıdemli polis memurları tarafından cinayeti takip eden aylarda şüpheli olarak görülmedi ancak Emma'nın cesedinin uzak bir ormanda bulunmasından neredeyse 19 yıl sonra suçu kanıtlandı.

BBC’den Sam Poling ve Anton Ferrie’nin haberine göre, soruşturmanın ilk aşamalarında yer alan dört eski dedektif, onun şiddet ve taciz içeren davranışlarına ilişkin kanıtların soruşturmanın başlangıcından beri emniyet tarafından bilindiğini söyledi.

Ancak üst düzey memurların kendilerine Packer'ı takip etmemelerini söylediğini ve bunun yerine yanlışlıkla dört Türk erkeğe karşı dosya oluşturduğunu ve bu kişilerin daha sonra açılan davada aklandığını kaydediyorlar. Olay, BBC Packer'ın tutuklanmasının yolunu açana kadar, İskoçya'nın en yüksek profilli faili meçhul cinayetlerinden biriydi.