Politika
22 Oca 2024 17:33 Son Güncelleme: 22 Oca 2024 17:35

4 parti değiştiren Musa Orhan'ın son durağı yeniden AKP oldu

AKP, büyükşehir belediye başkan adaylarının ardından ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı. Parti, Elazığ Maden İlçe Belediye Başkan Adayı olarak Musa Orhan’ı gösterdi.

2009 yılında Saadet Partisi’nden Belediye Başkanı olan Orhan; AKP, Demokrat Parti, İyi Parti’nin ardından tekrar AKP’den aday oldu.

Anka'dan Evren Demirdaş'ın haberine göre bu yıl 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde AKP’nin Maden İlçe Belediye Başkan adayı daha önce iki dönem başkanlık yapmış olan Musa Orhan oldu. Orhan’ın seçim süreçlerindeki parti değişimleri dikkat çekti. Dört defa parti değiştiren Orhan, yerel seçimlerde tekrar AKP’nin adayı oldu.

AKP'den Maden Belediye Başkan adayı oldu
AKP Maden Belediye Başkan Adayı Musa Orhan, 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden Belediye Başkanı oldu. Orhan, 2013 yılında yapılan yerel seçimlerde ise AKP’ye geçti ancak AKP seçimlerde başka aday gösterince partiden ayrıldı. 2014 yılında Demokrat Parti’den yeniden Belediye Başkanı seçilen Orhan, 2015'te yeniden AKP’ye döndü. 2018 yılında AKP’den ayrılan Orhan, İyi Parti’ye geçti ve 2019 yerel seçimlerinde İyi Parti’den seçimlere girmesine rağmen kazanamadı. İyi Parti’den seçimi kazanamayan ve partiden istifa eden Musa Orhan yeniden AKP’ye geçti ve Maden Belediye Başkan Adayı gösterildi.

ETİKETLER
#musa orhan #ak parti