Spor
01 Eki 2022 23:03 Son Güncelleme: 01 Eki 2022 23:09

4. Dünya Göçebe Oyunları'nda Afganistan takımının 'at' isyanı!

4. Dünya Göçebe Oyunları'nda Afganistan takımı kendilerine at tahsis edilmediği gerekçesi ile Macaristan ile yapılacak olan karşılaşmaya çıkmayarak protesto etti.

İlk 3'üne Kırgızistan'ın ev sahipliği yaptığı organizasyonun dördüncüsü, Bursa'nın İznik ilçesindeki İznik Gölü'nün kıyısında düzenleniyor.

 "Gelenekten Geleceğe Bir'iz!" sloganıyla düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları'nda 13 branşta 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcu mücadele ediyor. 

Oyunların üçüncü gününde kökpar-kökbörü oyunları Afganistan ekibinin protestosuna sahne oldu.

Afganistan takımı kendilerine at tahsis edilmediğini iddia ederek Macaristan ile yapacakları müsabakaya çıkmadılar.

Afganistan ekibinin antrenörü organizasyon komitesine yönelik yaptığı konuşmada; “Son dakikaya kadar biz at bulamadık. Biz kendimiz koşturduk, ancak bu formaları kendimiz ayarlayabildik. At vermiyorsanız gelin ayakta maç yapalım. Kuraları da kendi isteklerine göre çekmişler, en zayıf takımları kendi gruplarına alıyorlar. Normal oyun kurallarına göre herkes atları dizecek her takım birer at seçecek ama öyle yapmamışlar. Kendileri gelmişler 1 hafta öncesinden en güzel atları seçmişler. En fazla 5 at bulduk onlarda ayakta duramıyor. Sadece Özbekistan bize yardım etti. Onlar elinden geleni yaptı ama onlarında elinden gelen fazla bir şey olmadı. Eğer adaletli oyun oynamak isteyen varsa gelsinler kurayı en başından çekelim atları da eşit şartlarda seçeceğiz sonra da oyun oynayacağız.” dedi.

Bu konuşmanın ardından Afganistan ekibi alkışlar eşliğinde çadırlarına dönerken, maça çıkmadıkları gerekçesiyle hükmen mağlup ilan edildiler.