4 aşamalı normalleşme planı hazır! Camiler, okullar, kafeler ne zaman açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz günlerde toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında normalleşme adımları tek tek ele alındı. Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre; normalleşme dört aşamadan oluşacak ve birinci aşamada marketler, berberler, kuaförler ve AVM’ler belirli kısıtlamalar kapsamında açılacak.

4 aşamalı normalleşme planı hazır! Camiler, okullar, kafeler ne zaman açılacak? - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, pandemi sonrası normalleşme süreciyle ilgili, “Tedbirleri hızlandırabiliriz de tekrar sıkabiliriz de, bu pandemi ile ilgili gelecek verilere bağlı” dedi. Seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı il sayısının artırılmasının planlandığını belirten Erdoğan, “Vaka sayısının düştüğü illerde rahatlama olacak” diye konuştu.

112
4 aşamalı normalleşme planı hazır! Camiler, okullar, kafeler ne zaman açılacak? - Sayfa 2

Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MYK’da normalleşme süreci ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında hazırlanan 4 aşamalı eylem planı gündeme geldi. Toplantıda değerlendirilen 4 aşamalı plan şöyle:


212
4 aşamalı normalleşme planı hazır! Camiler, okullar, kafeler ne zaman açılacak? - Sayfa 3

BERBER, AVM, MARKETLER PAZARTESİ

Normalleşmenin birinci aşamasında marketler, berberler, kuaförler ve AVM’ler belirli kısıtlamalar kapsamında açılacak. 11 Mayıs’ta yapılacak Bakanlar Kurulu’nda vaka sayısı az olan illerde kısıtlamanın kaldırılmasının gündeme gelmesi ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda bir karar alınması bekleniyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Zonguldak’ın ise seyahat kısıtlamasının kaldırılacağı son iller olması bekleniyor

312
4 aşamalı normalleşme planı hazır! Camiler, okullar, kafeler ne zaman açılacak? - Sayfa 4

CAMİLER, KAFELER, PANDEMİ HASTANELERİ

İkinci aşamada sokağa çıkma kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılması planlanıyor. 65 yaş için serbest gün sayısı artacak. Kafe ve lokantalar belli sınırlamalarla hizmet verecek.


412