38 milyon euroluk piyango! Galatasaray'ı havalara uçuran Nicolo Zaniolo kararı

Galatasaray’ın sezon başında Premier Lig ekibi Aston Villa’ya satın alma opsiyonuyla kiraladığı Nicolo Zaniolo’da kritik süreç başladı.

38 milyon euroluk piyango! Galatasaray'ı havalara uçuran Nicolo Zaniolo kararı - Sayfa 1

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezon devre arasında 15 milyon euro bedelle Roma’dan transfer ettiği Nicolo Zaniolo, transferiyle herkesi şaşkına çevirmişti. İtalya’nın altın çocuğu olarak adlandırılan ve bir dönem piyasa değeri 55 milyon euroları gören Zaniolo, kimsenin beklemediği bir şekilde Türkiye’ye gelmişti.

113
38 milyon euroluk piyango! Galatasaray'ı havalara uçuran Nicolo Zaniolo kararı - Sayfa 2

Sarı kırmızılı takımda 12 maça çıkan ancak bu kısa sürede taraftarların sevgilisi haline gelen Nicolo Zaniolo, biri Fenerbahçe’ye karşı ceza sahası dışından olmak üzere 5 gol 1 asistlik katkı vererek her 2 maçta bir gol katkısı istatistiğine imza atmıştı.

213
38 milyon euroluk piyango! Galatasaray'ı havalara uçuran Nicolo Zaniolo kararı - Sayfa 3

Galatasaraylı taraftarların büyük hayranlık duyduğu Nicolo Zaniolo, şampiyonlukla tamamlanan sezonun ardından büyük bir sürprize imza atarak ayrılık kararı aldı. Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı elinin tersiyle iten İtalyan yıldız, Premier Lig aşkıyla Aston Villa’nın teklifini kabul ederek İngiltere’nin yolunu tuttu.

313
38 milyon euroluk piyango! Galatasaray'ı havalara uçuran Nicolo Zaniolo kararı - Sayfa 4

Satın alma opsiyonlu kiralık olarak Unai Emery’nin çalıştırdığı Aston Villa’ya imza atan Nicolo Zaniolo için İngiliz ekibi 5 milyon euro kiralama bedeli öderken, buna ek olarak 1 milyon 350 bin euro da bonus ödemeyi taahhüt etti.

413