37 ilde TikTok operasyonu! Fenomenler gözaltında

Milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformu TikTok'ta 1,2 milyar TL'lik vurgun yaptıkları belirlenen şüphelilere operasyon düzenlendi. 37 ilde eş zamanlı gerçekleşen operasyonda aralarında ünlü fenomenlerin de olduğu 120 kişi gözaltına alındı.

37 ilde TikTok operasyonu! Fenomenler gözaltında - Sayfa 1

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tiktok hesapları üzerinde yapılan çalışma sırasında bazı yayınlardaki konuşmalardan şüphelenerek çalışma başlattı.

111
37 ilde TikTok operasyonu! Fenomenler gözaltında - Sayfa 2

Yapılan inceleme sırasında bazı kullanıcıların yayınlarda dolandırıcılık yapıldığından, Tiktok'un açığı olduğundan bahsetmeleri üzerine, aralarında Tiktok fenomenlerinin de bulunduğu bazı kişileri takibe aldı.

211
37 ilde TikTok operasyonu! Fenomenler gözaltında - Sayfa 3

Yapılan çalışmalar sırasında 4 binden fazla banka hesabını inceleyen ekipler, 1,2 milyar lira para akışı olduğunu saptadı.

311
37 ilde TikTok operasyonu! Fenomenler gözaltında - Sayfa 4

POLİS PARA AKIŞININ ANLAŞMALI KİŞİLER ARASINDA OLDUĞUNU SAPTADI

Yapılan araştırmalarda para gönderen kişilerle, yayıncıların anlaşmalı olduğunu belirledi. Araştırmalarda Tikton'un bir kereye mahsus olmak üzere platformda sanal para olarak kullanılan 'jetonun' iade edilebileceğini, bunu fark eden bazı kişilerin önce Tiktok fenomenleriyle anlaştığını daha sonra ise çalıntı ya da kopyalanmış kredi kartlarıyla jeton alarak bu fenomenlere gönderdiklerini belirledi.

411