Gündem
30 Mayıs 2013 12:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

34 ÜNLÜ 'KADINA ŞİDDETE HAYIR' DEDİ!

Ünlüler 'Alo 183 Hayat Kurtarır-Kadına Şiddete Son' adlı proje için poz verdi.

Yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini Selçuk Kaya'nın üstlendiği 'Alo 183 Hayat Kurtarır-Kadına Şiddete Son' adlı projede; sanat, sosyete, spor ve medya dünyasından birçok ünlü, fotoğrafçı Merve Hasman'ın objektifinin karşısına geçti. Proje için poz veren isimler arasında, Yeşim Salkım, Sinem Öztürk, Esra Erol, Selin Demiratar, Bengü, Tolgahan Sayışman, Nil Karaibrahimgil, Bennu Gerede, Ayşe Kucuroğlu, Hamdi Alkan ve Irmak Ünal da bulunuyor.

KONUK EVİNE DESTEK

'Alo 183 Hayat Kurtarır-Kadına Şiddete Son' temalı fotoğraf sergisi ise Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde ve Brandium AVM'de sergilenecek. Proje kapsamında, Gaziosmanpaşa sınırları içerisinde yer alan Kadın Konukevi'ne destek verilmesi amaçlanıyor.

GÖZYAŞLARI VE AĞIZDA BANTLAR

Çalışmada ünlüler, kadına şiddeti kendi bakış açılarıyla objektiflere yansıtmaya çalıştı. Bazıları sessiz çoğunluğun çıkmayan sesini sembolize etmek için ağzını bantlarken, bazıları da kadınların yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatmaya çalıştı. Merve Hasman, şiddet konusunun karanlık yanına dikkat çekmek için siyah beyaz çalışmayı tercih etti.