Kültür Sanat
16 Eyl 2019 14:33 Son Güncelleme: 16 Eyl 2019 14:45

33 yıl önce aralarına sızmıştı! Fuat Kozluklu'nun kaleminden Oktar'ın sapkınlıkları!

Mesleğinin henüz ilk yıllarında Adnan Oktar’ın çevresine topladığı grubun içine sızmayı başaran gazeteci Fuat Kozluklu, örgütün karanlık yüzünü yeni kitabı 'Kod Adı: Sapkın'da tüm çıplaklığıyla anlattı.

Onlarca yıldır kendini ‘hoca’ diye tanıtan Adnan Oktar ve yapılanmasına karşı 11 Temmuz 2018'de emniyet güçlerince operasyon düzenlendi.

Başta, kaçmaya çalışırken yakalanan Oktar olmak üzere birçok isim gözaltına alındı. Söz konusu operasyon, örneğine az rastlanır şekilde toplumun tüm kesimleri tarafından memnuniyetle karşılandı ve büyük destek gördü.

FUAT KOZLUKLU TÜM AYRINTILARIYLA ANLATTI

Mesleğinin henüz ilk yıllarında Adnan Oktar’ın çevresine topladığı grubun içine sızmayı başararak yapılanmanın karanlık öyküsünde önemli bir role soyunan gazeteci Fuat Kozluklu 'Kod Adı: Sapkın' isimli eserinde, 1986 -2019 yılları arasında yaşananlar ile örgütün geçirdiği evrimi tüm ayrıntılarıyla gün yüzüne çıkardı.

 

Kozluklu, bizzat şahit olduklarından ve söylemlerden yola çıkarken tanıdığı yahut tanıyamadığı(!) sözde hocadan örgüt liderine, sözde cemaatten silahlı suç örgütüne evrilen din söylemli karanlık yapıyı okuyucusuna bütün detaylarıyla resmetti.

SAHNE ARKASI DAHA DA İĞRENÇ!

Kozluklu, okuyucuyu Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün (AOSSÖ) insanları etkilemek için kullandığı lüks hayatın aslında şantaj kasetlerinin büyük sahnesi olduğu gerçeği ile yüzleştirirken, sahne arkasında yaşanan taciz ve tecavüzler, çarpık ilişkiler ve daha pek çok iğrençliği de, kitabın sayfalarında gözler önüne serdi.

Kozluklu, önsözü Posta Gazetesi köşe yazarı Nedim Şener'e ait olan yeni kitabını sosyal medya hesabından paylaştı.