Gündem
26 Mar 2020 14:39 Son Güncelleme: 26 Mar 2020 14:42

33 yaşındaki Dilek koronavirüsten hayatını kaybetti: "Ateş, bir bırak yakamı yeter"

Türkiye'de son açıklanan rakamlarla birlikte koronavirüsten ölenlerin sayısı 59'a çıktı. 33 yaşındaki Dilek Tahtalı da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Tahtalı, virüsün yol açtığı semptomları Twitter hesabından 'Bir düş artık ateş, bir bırak yakamı yeter' sözleriyle paylaşmıştı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün yol açtığı kayıplar giderek artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün corona virüse ilişkin son bilgileri paylaştı. Koca "Türkiye'de koronavirüsten can kaybı 59'a yükseldi, 561 yeni tanı ile toplam vaka sayısı 2 bin 433'e ulaştı" açıklamasını yaptı.

Hürriyet'in haberine göre hayatını kaybedenlerden biri de 33 yaşındaki Dilek Tahtalı'ydı. 

İstanbul’da özel bir hastanede kayıt görevlisi olarak çalışan Tahtalı, yüksek ateş ve halsizlik şikâyetiyle Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Çocukluktan itibaren romatizmal hastalığı olan ve ilaç kullanan Dilek’in durumu önceki gün ağırlaştı. Genç kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. CHP 24’üncü dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal’ın yeğeni olan Dilek Tahtalı, Amasya’da toprağa verildi. 

Tahtalı 18 gün önce sosyal medyadan şu paylaşımları yapmıştı.

"GECELERİ UYUTMUYOR"

“Bir düş artık ateş, bir bırak yakamı yeter! Dakikada bir sirkeli aspirinli su kürü, ılık duş, buz gibi havada balkona çıkmaktan bayılacağım”, “Burun tıkanıklığı, aşırı geniz akıntısı, baş ağrısı, halsizlik, gün sonu başlayıp gece uyutmayan kriz halinde gelen öksürük nöbetleri...”