Gündem
17 Mar 2013 13:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

32. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ'NE GERİ SAYIM BAŞLADI!

32. İstanbul Film Festivali, 30 Mart'ta başlıyor! Festivalin biletleri satışa çıktı; biletler için gişe önlerinde uzun kuyruklar oluştu.

Gişelerini 16 Mart Cumartesi günü açan 32. İstanbul Film Festivali biletlerine sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. Atlas, Beyoğlu ve Rexx sinemalarında açılan gişelerde, hafta sonu boyunca devam eden uzun kuyruklar oluştu. Gişelerin yanı sıra Biletix satış sistemi üzerinden de devam eden bilet satışlarına yoğun ilgi vardı; festival filmlerinin gösterimleri için 50.000’in üzerinde bilet satıldı. Festivalde sadece 5 TL’den satılan hafta içi gündüz seansları sinefillerden büyük ilgi gördü. Festival izleyicilerinin biletlerini hızla tükettiği I’m So Excited / Aklımı Oynatacağım, Stoker / Lanetli Kan, Night Train to Lizbon / Lizbon’a Gece Treni ve Before Midnight / Geceyarısından Önce filmlerine ek seanslar konuldu. Festival gösterimlerine eklenen seanslar ve festivalle ilgili tüm güncel bilgiler film.iksv.org adresinden takip edilebilir.

Bilet bulamayan sinemaseverlere ufak bir hatırlatma: Seans öncesi gişelerde teslim alınmayan davetiyeler satışa sunuluyor. Görmek isteyip de bilet bulamadığınız filmler için, gösterimlerden önce sinema salonlarına uğramanızda fayda var.

Festivalde bilet fiyatları tam 15 TL, “Akbank Galaları” bölümündeki filmler dışında öğrenci ile 65 yaş ve üstü sinemaseverler için 10 TL. Hafta içi gündüz seanslarındaki indirimli bilet uygulaması bu yıl da devam ediyor. Festival boyunca, hafta içi gündüz seansları yalnızca 5 TL.

Festival boyunca filmleri en ucuza izleme şansı Lale üyelerinin. Lale üyeleri biletlerinde %25’e varan özel indirimlerden yararlanıyorlar. Festival Sponsoru Akbank’ın Axess Kart sahipleri de, festival boyunca hafta içi gündüz seansları haricindeki biletleri %20 özel indirim ile alabiliyorlar.

Sinemaseverler biletlerini Biletix satış sistemi üzerinden ya da hizmet bedeli ödemeden Beyoğlu’nda Atlas ve Beyoğlu, Kadıköy’de Rexx sinemaları gişelerinden temin edebilirler.

MIKE FIGGIS İKİ FİLM VE BİR SİNEMA DERSİYLE FESTİVALDE!

İstanbul Film Festivali’nin bu yılki konuklarına bir yenisi daha eklendi! Leaving Las Vegas / Elveda Las Vegas’ın ünlü yönetmeni Mike Figgis, sinema dersi vermek için festivale geliyor. Festivalin, Jameson sponsorluğundaki “Ustalar” bölümünde Suspension of Disbelief / Gördüğüne İnan ve Love Live Long / Çok Yaşa Aşk filmleriyle yer alacak yönetmen, Çok Yaşa Aşk filminin festivaldeki gösteriminin ardından bir sinema dersi verecek.

Yönetmenin, Londra’dan yola çıkan Gumball Rallisi’nin İstanbul ayağını izlemek üzere şehrimize geldiğinde çektiği Çok Yaşa Aşk, 2 Nisan Salı günü 14.00’da Pera Müzesi’nde gösterilecek. İstanbul’da yedi gün boyunca yaptığı çekimler sonucunda gerçeklikle hayalin sınırlarını zorlayan, sadakatsizlik, yalnızlık ve hızlı yaşamın tatsız sonuçları üzerine cesur bir film ortaya çıkaran Mike Figgis’in sinema dersi gösterimin ardından, 16.00’da başlayacak. Dijital sinemaya adım atan ilk yönetmenlerden olan Figgis sinema dersinde, sinemanın yeni sınırlarından, dijital sinemadan ve konu üzerine yazdığı kitaptan söz edecek.