Televizyon
29 Nis 2013 13:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

30 YIL ÖNCE TRT'DE YAYINLANAN HANGİ DİZİ YENİDEN ÇEKİLİYOR?

Aşk-ı Memnu gibi eskiden TRT ekranlarında gösterilmiş olan bir dizi daha yeniden çekiliyor.

30 yıl geçti

Ahmet Mekin, Sema Yunak ve Halil Ergün gibi isimlerin başrollerinde oynadığı Bugünün Saraylısı, 30 yıl önce yayınlandığında büyük ilgi çekmişti. 

Avşar Film kolları sıvadı

Lale Devri ve Karagül gibi birbirinden başarılı dizilerin yapımcısı Avşar Film, Bugünün Saraylısı için kolları sıvadı. 

Ünlü yönetmen

Ünlü yönetmen Kudret Sabancı’nın kamera arkasına geçeceği dizinin oyuncu kadrosu için cast çalışması devam ediyor.
 
Refik Halit Karay’ın aynı adlı romanında uyarlanan projede güzel bir genç kızın dayısının yanına gönderilmesi ve orada başından geçenler anlatılıyor.
 
Kitaptan...
 
"Hani, ilk gün otomobilin kapı tarafına büzülerek, dimdik, acemi ve ürkek, yarı ayakta duran Ayşen nerede? İsterseniz Ayşe olurum, diyen, gözleri dolan, Düzceli kız gitmiş, yerine bu gelmiş. Bu? Rüştüyü, Faruk Senaiyi, Mister Thoması, milyonerleri emir kulu vaziyetine sokan şu durgun, duygusuz fettan…"

Kısa özet

Bugünün Saraylısı, kendi halinde ve orta yaşını geçmiş olan Ata Efendinin Gedikpaşadaki mütevazı evine, ilk defa göreceği yeğeninin gelmesiyle başlayan, saklı bir aşkın hikâyesini anlatıyor.
 
Refik Halid Karay, karakterlerin iç çatışmalarını, gizli kalan duygularını, çıkar hesaplarını ve tutkularını titizlikle kaleme alarak, dönemden portreler ve mekânlarla bizleri 1940’lı yılların İstanbulunda yaşanan bir aşkın derinliklerine taşıyor.