Gündem
17 Şub 2014 10:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

30 Mart'ta Melih Gökçek işten kovulur!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş 30 Mart'ta Ankara seçmeninin Melih Gökçek'i işten kovacağını söyledi.

Radikal'den Okan Konuralp'e konuşan CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, SHP’nin ANAP’a karşı kazandığı 1989 yerel seçim başarısına atıfla, “1989 başarısı tekrarlanır mı, bilmiyorum. Ancak hükümetin ikaz edilmesinde yarar var” diyor. Yavaş, rakibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için ise “Kent sakinleri belediye başkanlarının patronudur ve 30 Mart’ta kent sakinleri Gökçek’i işten kovacak” diye konuşuyor.

CHP’den ayrılmayacağım

CHP seçmeni de mevcut yönetimden kurtulmak istiyor. Bunun için de böyle bir işbirliğine ihtiyaç vardı. Cumhuriyet kimliğinin korunması adını da hassasiyet göstereceklerini düşünüyorum. Ben CHP’nin belediye başkan adayıyım. Herkesin belediye başkanı olacağım, herkese eşit mesafede olacağım ancak partiden ayrılmayacağım. Eğer kendi hayatınızı anlamsızlaştıran, yaşadığınız kentte sizi mutsuz kılan bir insana sadece ‘Benim partimden’ diye - bunu AK Partililere özellikle söylüyorum- oy veriyorsanız, diyeceğim bir şey olmaz. Tercih Ankaralıların.

Gökçek’in projeleri çocuksu
Sayın Başkanın 2004, 2009 ve 2014 projelerine baktım. Ki 2004 ve 2009 projelerinin çoğu gerçekleşmedi. Ankaralı bu projelerin çoğunu çocuksu hayaller olarak nitelendiriyor. Şimdi de Ankara Boğazı projesi. Ankara’nın boğaza ihtiyacı yok; dar gelirlinin boğazına bakmak lazım. Proje için öngörülen para çok fazla, Obama’nın da bütçesi yetmez.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN