Spor
27 Şub 2023 11:55 Son Güncelleme: 27 Şub 2023 12:34

3 spor kulübünden 'devletimizin yanındayız' mesajı

Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarındaki “Hükümet istifa” sloganlarına tepki açıklaması yayınlayan kulüpler kervanına Medipol Başakşehir, Yeni Malatyaspor ve Ümraniyespor da katıldı.

Fenerbahçe-Konyaspor maçının ardından Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşmasında da tribünlerden "hükûmet istifa" tezahüratları yapıldı. Bunun üzerine bazı spor kulüpleri, resmi sitelerinden yaşananlarla ilgili "kınama" mesajları yayımlamaya başladı.

Başakşehir kulübünden yapılan açıklamada, "Ülkemiz son yüz yılda yaşanan en büyük felaketlerden biriyle karşı karşıya. Başakşehir Futbol Kulübü olarak futbolun muazzam gücünü, iyilik için kullanmanın tam zamanı olduğuna inanıyoruz. Söylenecek her sözün, haykırılacak her kelimenin birlik ve beraberlik üzerine olmasını arzuluyoruz. Tüm futbolseverleri, büyük bir felaketin yaralarını sarmaya çalıştığımız bugünlerde farklı ve faydasız amaçlara hizmet edenlerden uzak kalmaya davet ediyoruz. Bu felaketin yaralarını omuz omuza saralım." ifadeleri kullanıldı.

Malatyaspor ise, "Asrın felaketini direkt yaşayan bir şehir olarak her stadyumda "Malatya" tezahüratının verdiği morali anlatamayız. Bütün takımlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.  Ülkemizin bir bütün olduğu bu dönemde ne yazık ki bazı stadyumlarda futbola siyaset sokulmaya çalışıldığını üzülerek takip ediyoruz. Stadyumlarda siyasi hedeflere acılarımızın alet edilmesi mide bulandırıcıdır. Siyasetin yeri stadyumlar değil seçim sandıklarıdır.  Yeni Malatyaspor taraftarının yeri devletinin yanıdır. Bununla her zaman gurur duyar. İyi niyet taşımadığını düşündüğümüz girişimlere dikkat edilmesi beklentimizdir. Zor günümüzde yanımızda olan devletimiz varolsun. Milletimiz sağolsun" dedi.


Ümraniyespor ise şu açıklamayı yaptı:

"Ümraniye Spor Kulübü olarak ülkece çok zor bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde birlik ve beraberliğimizin önemini bir kez daha vurgulamak isteriz. Futbol kulüplerinin bir üst kimlik olduğunu; tribünlerin farklı cinsiyet, dil, din, ırk ve siyasi görüşleri olan kişiler tarafından oluştuğunu ve öyle kalması gerektiğini hatırlatırız. Ancak milletimiz ile devletimizin el ele vererek aşabileceğini inandığımız bu badirenin en kısa sürede atlatılmasını temenni eder, her daim milletimiz ve devletimizin yanında olduğumuzu belirtiriz. Milletimizin başı sağ olsun."