Magazin
23 Haz 2017 14:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:56

3 Oscar ödüllü usta oyuncu emekliye ayrıldı!

Abraham Lincoln'ü canlandırdığı 'Lincoln' filmiyle hafızalara kazınan, 3 Oscar ödüllü Daniel Day-Lewis, 'özel bir karar'la sinemayı bıraktığını açıkladı.

ABD'nin 3 Oscar ödüllü oyuncusu Daniel Day-Lewis sinemayı bırakıyor. Day-Lewis'in basın sözcüsü Leslee Dart, geçen perşembe oyuncunun bundan sonra filmlerde rol almayacağını açıkladı: "Daniel Day-Lewis bundan sonra oyunculuk yapmayacak. Kendisi yıllardır yanında olmuş olan set arkadaşlarına ve izleyicilerine minnetar. Bu, oyuncunun kendi kararı olup konuyla ilgili ne kendisi ne de temsilcilerince başka bir yorum yapılacaktır.”

'The Boxer' (Boksör) filminde 1997'de başrolü oynadıktan sonra 5 yıl boyunca sahnelerden uzak duran Day-Lewis'in, bu süre zarfında İtalya'da ayakkabı yapımıyla meşgul olduğu ortaya çıkmıştı.

'Gangs of New York' (New York çeteleri) filmiyle 2002'de sahnelere geri dönen Day-Lewis, The Guardian'a verdiği bir röportajında şöyle söylemişti: "Film işinden biraz elimi eteğimi çekmek, bir süre kafamı dinlemek istedim. Buna sık sık ihtiyacım oluyor."

Day-Lewis, 2012 yılında Lincoln filminde oynamış, filmin çekimleri bittikten sonra da yakın çevresine Dublin'e giderek aile çiftliğinde vakit geçirmek istediğini söylemişti. Day-Lewis, filmde, ABD'nin köleliği kaldıran 16. başkanı Abraham Lincoln'u canlandırmıştı.

İngiltere doğumlu Day-Lewis, 'In the name of the father' (Babam için), 'My left foot' (Sol ayağım), The Last of the Mohicans (Son Mohikan), 'The Unbearable Lightness of Being' (Varolmanın dayanılmaz hafifliği) gibi önemli yapımlarda baş rolde oynamıştı. En iyi erkek oyuncu' dalında 3 Oscar'ı bulunan Day-Lewis'in rol aldığı son film olan 'Phantom Thread', ABD'de bu yılın sonunda gösterime girecek.