Ekonomi
30 Mayıs 2017 11:11 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:31

3. Ömür Devri Yönetimi Konferansı

- Savunma Sanayii Müsteşarı Demir: - "Ömür devri kavramı savunma sanayisinde oluşan maliyetlerin önemli bir kısmını oluşturuyor"

ANKARA (AA) - Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, ömür devri kavramının savunma sanayisinde oluşan maliyetlerin önemli bir kısmını oluşturduğunu bildirdi.

Demir, SSM tarafından JW Marriott Otel'de düzenlenen 3. Ömür Devri Yönetimi Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, bir ürünün temini sonrasındaki sürecin, en az ürünün sağlanması kadar önemli olduğunu söyledi.

Savunma sanayisi alanının tüm paydaşlarının fikirlerini paylaştıkları bir ortam oluşturulmasından memnuniyet duyduklarının altını çizen Demir, "Uygulamaların hayata geçirilmesi aşamasında da yine tüm paydaşların koordineli çalışması ve bunun sistematiğinin oluşturulması, başarının olmazsa olmazsa şartıdır." diye konuştu.

Demir, ömür devrinin savunma sanayisinde oluşan maliyetlerin önemli bir kısmını oluşturduğuna dikkati çekerek, "Bu anlamda maliyetlerin görünen kısmı kadar görünmeyen kısımlarının da açığa çıkartılması, önümüzdeki dönemdeki amaçlardan birisi olmalıdır." ifadesini kullandı.

Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Mithat Ertuğ da Türk savunma sanayisinin 2000'li yılların başından itibaren konulan hedefler doğrultusunda ülke savunmasına milli ürünlerle katkı vermeye başladığını söyledi.

Bugün itibarıyla pek çok savunma sanayisi ürününün ihraç edildiğini kaydeden Ertuğ, "Bundan sonra geliştirilecek ürünler için ömür devri yönetiminin dikkate alınması gerekiyor." dedi.