Medya
07 Nis 2013 20:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

3. NAR FİLM FESTİVALİ GAZİANTEP'E SİNEMA COŞKUSU GETİRİYOR!

Nar Sanat Derneği, bu yıl da 2-7 Mayıs 2013 tarihleri arasında 3.Nar Film Festivalini düzenleyecek.

Gaziantep'in İlk Film Festivalinin 3cüsü yapılacak.Nar Sanat tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"2010 yılından itibaren Gaziantep’te kültür-sanat faaliyetleri yürüten Nar Sanat Derneği, fotoğraf sergileri, konserler, paneller düzenleyerek pek çok önemli projeye ev sahipliği yapmıştır.

Yaşadığımız ülkenin pek çok şehrinde düzenlenen ancak Gaziantep gibi köklü bir tarihi ve kültürel birikimi olan kadim bir kent için eksikliği hissedilen bir alanda adım atan Nar Sanat, Gaziantep’e ilk film festivalini kazandırmıştır. Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları, M1 AVM, İbis Otel gibi kurumların destekleriyle geçen yıl düzenlediği 2. Nar Film Festivali’ne 3000’e yakın izleyicinin katılması, sinemacıların ve basının ilgi göstermesi festivalin her yıl düzenlenerek gelenekselleştirilmesi fikrinin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Nar Sanat Derneği, bu yıl da Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, M1 AVM, İbis Otel gibi kurumların destekleriyle 2-7 Mayıs 2013 tarihleri arasında 3.Nar Film Festivalini düzenleyecektir. Gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından çok sayıda sinemacı ve gazetecinin ağırlanacağı, M1 Nakıpali Sineması’nda onlarca filmin Gaziantepli sinemaseverlerle ücretsiz buluşacağı festivalin startı dev bir konserle verilecek, 28 Nisan 2013 tarihinde, saat 17:00’da Karataş Kapalı Spor Salonu’nda Aynur Doğan ve Kardeş Türküler Gazianteplilerle buluşacaktır.

2 Mayıs 2013’te saat 16:00’da, Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde önemli sinemacıların katılımıyla “Sinemanın Dili Olarak Barış” konulu bir panel düzenlenecektir. Akabinde saat 19:00’da, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Tv Bölümü’nün hazırladığı ve Ali Sait Liman’ın yönettiği, 3. Nar Film Festivali’nin de açılış filmi olan, “Büyülü Fener: Gaziantep’te Sinema” isimli filmin galası düzenlenecektir. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü, çok sayıda sinemacı, gazeteci ve konuğun daveti ve katılımıyla festivalin açılış töreni düzenlenecektir."